(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdag rond 16.50 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op het Bassin in Weert.

Op de locatie waar werkzaamheden plaatsvinden had een frontale botsing plaatsgevonden waarbij twee personenauto’s bij betrokken waren. Omdat de betrokkenen last hadden van hun nek werd de brandweer gealarmeerd voor een mogelijke technische bevrijding. De inzittenden van de rode auto wisten op eigen kracht hun voertuig te verlaten, maar zakten in elkaar op het naastgelegen fietspad. Ook de inzittenden van de andere grijze auto wisten zelfstandig het voertuig te verlaten.

De twee inzittenden van de rode auto (twee mannen) zijn ter plaatse behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de andere grijze auto (een man en een vrouw) zijn ter plaatse nagekeken op verwondingen, maar niemand van hen hoefde mee naar het ziekenhuis. De schrik zat er wel goed in.

Vanwege het ongeval werd het Bassin afgesloten voor het verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Video via Youtube

https://youtu.be/NxLxa7pWU1Y

11 REACTIES

 1. Zag het voor de ogen gebeuren. Proberen met de dubbele snelheid over het bassin heen te vliegen, op 2 wielen nog 60 meter doorrijden en op 1 haar na een fietser missen. Wat mij betreft had je die 2 daar laten liggen ….

 2. “Werd de brandweer gealarmeerd voor een technische bevrijding”……. beetje schade aan beide auto’s. De brandweer wordt voor iedere keer dat een auto een kras op een andere auto maakt gealarmeerd voor een “mogelijke technische bevrijding” en ik heb nog maar weinig (lees heel enkele) ongevallen gezien laatste maanden waar daadwerkelijk de brandweer iets heeft moeten doen. Beetje overdreven lijkt me. Met de nieuwe ontwikkelingen in ambulancewereld kan iedereen die niet vast zit of buiten bewustzijn is gewoon zelf uitstappen en zijn echte bevrijdingen zeer zeldzaam. Maar ontdanks mijn mening hierover toch fijn dat al deze mensen er zijn en ze moeten toch ook beetje de dag door komen he ?

 3. Ik wens de mensen in de Grijze Toyota veel sterkte.

  De gasten in de c3 kunnen de …. krijgen Ik heb ze zien scheuren door Weert de afgelopen dagen, ik hoop dat ze een flinke douw krijgen van justitie maar de C3 waarin ze reden heeft een ingebouwde dashcam dus dat komt wel goed.

 4. Als bij de meldkamer de melding binnen komt dat de slachtoffers nekklachten hebben (zoals in bovenstaand stuk ook beschreven is), dan mag je de slachtoffers niet verplaatsen (ivm blijvende dwarslaesie) (uitgezonderd bij hartstilstand, als reanimatie in het voertuig niet mogelijk is). Na aanwijzingen van de ambulancebroeders, wordt dan door de brandweer een technische bevrijding gedaan (meestal via het dak, wat er af wordt geknipt). Deze procedure is volgens mij bij wet vast gelegd.

 5. Bij nek-/rugklachten wordt gekeken of de patiënt mobiel of niet mobiel is. Kan deze zelf uit stappen dan mag dit in bijna alle gevallen (heel enkele uitzonderingen daargelaten). Bijna iedere patiënt is na een ongeval nog mobiel (natuurlijk niet degene met een beenbreuk enz.) Hou maar eens de site van onze noorder- en zuiderburen in de gaten, daar komt voor deze blikschade geen half brandweerkorps aantoeteren met gevaar voor eigen en andere mensen. https://uploads.disquscdn.com/images/3dfc661d149936275546888eb8b29842e495870a7954bf760725144fa63676d7.jpg Het open knippen van auto’s is een zeldzaamheid geworden na het nieuwe ambulance procedure/protocol :

 6. Er is al jaren en jaren geen Handhaving op en rond het Bassin..!! Waar wel in Weert?
  Door rood rijden is aan de orde van de dag…..door fietsers,brommers en autos…
  Fietsers rijden tegen verkeer in op de voetgangers stroken op de brug….
  Fietsers steken de brug over aan de verkeerde kant van de weg als de slagbomen omhoog gaan….en zo zijn er nog meer verkeersovertredingen te constateren….zonder dat er gehandhaaft wordt…!!
  Handhaven is in Weert niet meer te doen…..volgens de burgemeester….want dan moet je met bewijzen komen zegt ie….en dat is verrrrekkuss moeilijk…..
  Wat moeilijk..?? AANPAKKEN?..!! NonDeDjuuu.!!

 7. Beoordelen of de slachtoffers mobiel zijn of niet, gebeurt al bij het melden (bij de meldkamer) van nek- of rugklachten bij de slachtoffers. Door de meldkamer wordt dan ook de brandweer opgeroepen voor een MOGELIJKE technische bevrijding.
  Als het ambulancepersoneel ter plaatsen beoordeeld dat de slachtoffers mobiel zijn, dan kan de brandweer rechtsomkeert maken. Meestal gaat de opgeroepen brandweer nog niet terug naar de kazerne en blijven ze ter plekke standby voor eventuele hulp.

Comments are closed.