Overname Leen Bakker

Economie 1 reactie 2 min. leestijd

Blokker Holding en de investeringsmaatschappij Gilde Equity Management (Gilde) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het woonwarenhuis Leen Bakker. Gilde is ook eigenaar van Kwantum, eveneens een woonwinkel.

De Blokker Holding, eigenaar van de gelijknamige winkel Blokker, zit momenteel in zwaar weer en wil de andere winkels waarvan zij eigenaar zijn van de hand doen. Blokker Holding is ook eigenaar van o.a. Intertoys, Big Bazaar en Marskramer.

De overname van Leen Bakker is een uitstekende aanvulling op de portefeuille van Gilde Equity Management. De Centrale Ondernemingsraad van Blokker Holding is gevraagd om advies. Leen Bakker was sinds 1988 onderdeel van de Blokker Holding.

Gilde is ervan overtuigd dat Leen Bakker in de nabije toekomst verder kan groeien. Dit vertrouwen is mede gebaseerd op de stijgende trend van consumenten die de voorkeur geven aan detailhandelaars die kwalitatief hoogwaardige en betaalbare producten kunnen aanbieden. Leen Bakker heeft een sterke positie in dit marktsegment, evenals Kwantum, die door Gilde in 2015 is gekocht.

Versterking marktpositie

Gilde zal samen met de Leen Bakker organisatie en het management werken aan de verdere versterking van haar marktpositie, waarbij de nadruk wordt gelegd op het realiseren van duurzame autonome groei. Men wil voortdurend de formule bijwerken en aantrekkelijke, functionele en betaalbare producten aanbieden. Dat blijft de topprioriteit. De nadruk ligt ook op verdere uitwerking en verfijning van de online strategie van Leen Bakker.

Formules en personeel blijven

Leen Bakker en Kwantum zijn en blijven vooralsnog twee afzonderlijke formules, die toevalligerwijs ook naast elkaar zijn gevestigd in Weert. Met de overname wordt voorkomen dat het personeel op straat komt te staan. De huidige arbeidsvoorwaarden blijven intact.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie