(Foto’s) Donderdag werd in Weert gepraat over Wmo. Diverse maatschappelijke organisaties kwamen bij elkaar in de Nahda Moskee in de wijk Biest.

Gemeenten moeten er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo richt zich op mensen die hulp nodig hebben om thuis te kunnen wonen. Bijvoorbeeld chronisch zieken, gehandicapten of mensen met een psychische aandoening. Zij kunnen via de Wmo onder andere huishoudelijke hulp, begeleiding of dagbesteding krijgen.

Doel van de bijeenkomst

De gemeente wordt door tal van organisaties bijgestaan om haar Wmo-taak uit te voeren. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Die vragen stonden donderdag centraal in Weert tijdens de bijeenkomst die was georganiseerd door o.a. Stichting Mpower Weert, Stichting Land van Horne, Wonen Limburg en SGL. Samen gingen zijn met andere organisaties zoals Punt Welzijn en de politie in gesprek over de voortgang en toekomst van de Wmo in Weert.

Wethouder Sterk verrichtte de opening en deed een oproep om met creatieve en nieuwe initiatieven te komen. De gemeente wil graag weten wat er bij de mensen speelt en daarop inspelen. Zij kunnen dat het beste vernemen van de organisaties die midden in de maatschappij staan en weten wat er speelt.

Moskee als gastlocatie

De Nahda Moskee was de gastlocatie voor de bijeenkomst. Ook deze Moskee staat graag in de samenleving en liet de aanwezige gasten kennismaken met de buitenlandse cultuur. Tijdens de lunch kregen de aanwezigen typische Marokkaanse lekkernijen aangeboden. Ook had de nieuwe bakkerij Kr8tig gezorgd voor diverse broodjes. Al met al kon men met een goede bodem en een bijzondere omgeving met elkaar in gesprek.

De aanwezigen hebben allemaal als doel om de Wmo in Weert op hoog niveau te brengen. Na een middag gezellig samenzijn waarbij een quiz werd gedaan en gesprekken werden gevoerd zijn de organisaties met inspiratie en verse ideeën naar huis gegaan.