‘La Cour Bleue’ volledig opgeleverd

Plaats een reactie

(Foto’s) Samen met bewoners, architect Ritzen, wethouder van Eijk, Frans Heldens (oud-commandant bij brigade Koninklijke marechaussee in Weert) en Jeffry Savelkoul (BAM Wonen) is de volledige oplevering van La Cour Bleue feestelijk gevierd. Het nieuwbouwproject bestaat uit 36 passageappartementen, 21 torenappartementen, 16 stadsappartementen, 10 stadswoningen en 1 magnifiek penthouse. Alle woningen zijn verkocht.

Jeffry Savelkoul opende de feestelijke happening en refereerde aan de ups en downs van de gebiedsontwikkeling die 13 jaar geleden met het indienen van het plan voor een nieuw stadhuis, parkeren en woningbouw was begonnen.

Wethouder Wendy van Eijk gaf aan dat de gebiedsontwikkeling een impuls heeft gegeven voor het gebied én de omgeving. Daarnaast sprak zij haar waardering en dankbaarheid uit richting de omwonenden voor hun geduld en kritische inbreng tijdens de jarenlange bouw van de gebiedsontwikkeling (sinds 2010).

La Cour Bleue, wat letterlijk ‘het blauwe hof’ betekent, is gebouwd op een locatie met historie. Vroeger was hier de Koninklijke Marechaussee gevestigd. Frans Heldens, laatste commandant van de marechaussee in Weert haalt de geschiedenis van de marechaussee aan en verteld over hoe het was om bij de marechaussee te werken.

Na de diverse speeches en verhalen onthulden wethouder van Eijk en Frans Heldens een beeld in de besloten binnentuin van La Cour Bleue. Dit beeld werd geschonken door BAM Wonen. Ook dit beeld staat in het teken van de marechaussee en is een vrije interpretatie van het logo. Op deze manier blijven zij voor altijd verbonden aan deze plek.

La Cour Bleue is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen in het centrum van Weert.
[nggallery id=’7042′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie