Gebakkraam Verwijk niet meer terug

Algemeen Uitgelicht Weert 13 reacties 3 min. leestijd

Al 29 jaar stond Erik Verwijk met zijn oliebollenkraam in de Weerter binnenstad. Afgelopen seizoen was zijn laatste. Op het Stationsplein komt volgend seizoen een andere oliebollenbakker te staan. Verwijk is furieus over de nieuwe regels van de gemeente.

Vanaf dit jaar worden de verkooplocaties aan de hoogste bieder gegund in plaats van degenen die vorig jaar ook een vergunning hadden. Vandaag werd bekend dat Verwijk niet bij de hoogste bieders hoorde en met als gevolg dat hij zijn verkooplocatie verliest. “Belachelijk hoe de gemeente omgaat met zijn ondernemers”, zo licht Verwijk toe.

Gedwongen verhuizingen

De eerste 20 jaar stond Verwijk op de Wilhelminasingel, maar daar moest hij vertrekken na klachten van omwonenden. Daarna werd zijn kraam verplaatst naar de Markt, maar ook daar moest hij vertrekken na klachten. Vervolgens heeft hij z’n plek gevonden op het Stationsplein. Elke keer moest hij zijn klantenkring opnieuw opbouwen. En nu wordt hij door het nieuwe beleid als het ware ‘afgeserveerd’.

Petitie

In januari werd er nog een petitie opgestart voor behoud van de oliebollenkraam. De petitie werd ruim 430 keer ondertekend. Het mocht echter niet baten.

Reactie gemeente

De gemeente Weert liet in een eerdere reactie weten dat zij al diverse gesprekken hebben gevoerd met meneer Verwijk. “Hij begrijpt het standpunt wel maar accepteert dat niet”, zo vertelt een woordvoerster van de gemeente. “Met de heer Verwijk is een overgangsregeling getroffen waardoor hij de afgelopen 5 jaar nog gebruik kon maken van een standplaats naar zijn voorkeur. Dat was al een geste vanuit de zijde van de gemeente. Die periode is nu afgelopen en Verwijk kon in maart voor het volgende seizoen (oktober 2017-februari 2018) inschrijven voor een standplaats, net als andere gegadigden”.

“Er zijn de laatste jaren meerdere oliebollenbakkers in Weert die een van de vier standplaatsen hebben gehuurd. Zij merken terecht op, dat zij ook wel eens de plek willen huren die meneer Verwijk nu heeft. De gemeente wil de standplaatsen eerlijk en transparant toewijzen. Inschrijven voor een of meerdere standplaatsen biedt iedereen gelijke kansen en komt tegemoet aan ondernemersgeest en marktwerking. Daar is niets geks aan. Als een contract afloopt, dan ga je in gesprek met verschillende partijen om te komen tot een nieuwe deal. De heer Verwijk krijgt wat dat betreft geen voorkeursbehandeling”, aldus de woordvoerster.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
13 reacties