Scholieren maken vrachtwagens

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) Op woensdag 17 mei gingen een aantal scholieren de strijd met elkaar aan in het Spark Tech Lab in Weert. De scholieren van drie verschillende scholen uit de regio hadden een eigen vrachtwagen ontworpen. Maar welke vrachtwagen kwam als beste uit de bus?

Er waren 9 groepen van 3 personen die meededen aan het initiatief dat in samenwerking vanuit het Make Tech Platform en TAL-Techniek mogelijk gemaakt werd. In het voortraject hebben de scholieren ook al een bezoek gebracht bij het carrosseriebedrijf TAL-Techniek in Weert om inspiratie op te doen. Bij TAL-Techniek leerden de scholieren waarop je moet letten bij het bouwen van een vrachtwagen.

Leerlingen maken het de jury lastig

Het was lastige beoordeling voor de jury. De ene groep had veel aandacht besteed aan de uitstraling van de vrachtwagen en de ander groep keek vooral naar de techniek. Van foodtruck, geldwagen tot podiumwagen. Er kwamen uiteenlopende creaties voorbij. De jury had wel even wat tijd nodig om alle wagens goed te beoordelen, in de tussentijd werden er vanuit het Spark Tech Lab een aantal proeven gedemonstreerd.

Uitslagen

1e plaats is gewonnen door Quinty, Frances en Nadia van OBS de Klimop
2e plaats ging ook naar OBS De Klimop
3e plaats De Wegwijzer in Hunsel

Basisschool sint Laurentius uit Swartbroek deed ook mee aan het project, maar viel dit keer niet in de prijzen.

[nggallery id=’5083′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie