(Foto’s) Vervoer, iedereen krijgt er mee te maken. Vervoer is een breed begrip, maar de hulpdiensten zijn daar een belangrijk onderdeel van. Reden voor IKC Leuken om het onder de aandacht te brengen bij de leerlingen van groepen 1 & 2. Je kan er immers niet vroeg genoeg mee beginnen.

Alles wat met hulpverleningsdiensten te maken heeft is voor veel mensen spannend en voor kinderen al helemaal. Dinsdagmiddag mochten de leerlingen op bijzondere wijze kennismaken met de hulpverleners van de ambulancedienst, brandweer en politie. Op het plein voor de kerk van Leuken kregen de leerlingen een aantal leuke demonstraties te zien. De hulpverleners gaven antwoord op de vragen: wat gebeurd er als je een been breekt? Hoe zwaar is een politievest? en hoe werkt een brandweerauto?.

Voor zowel de kinderen als de hulpverleners was het een geweldige middag. Bekijk een sfeerimpressie.