Streetball Masters groter van opzet

Plaats een reactie

Op zondag 25 juni 2017 (winkelzondag) organiseert de Basketball Academie Limburg voor de derde maal de Streetball Masters. De Streetball Masters is de 3-tegen-3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond. Op de mooiste locaties in 12 Nederlandse steden wordt gestreden om een plek in de landelijke finale in Amsterdam.

Na een succesvolle 2e editie in 2016, met meer dan 200 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland, zijn in 2017 de straatbasketballers wederom welkom in Weert. Ook dit jaar wordt het geheel georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Weert, Centrum Management Weert en alle vrijwilligers die zich inzetten om er een geweldige dag van te maken. Omdat het aantal inschrijvingen voor Weert zo groot is, is er besloten om, naast de velden die op de Nieuwe Markt, ook 3 velden neer te leggen op de Markt bij de St. Martinuskerk.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer meer deelnemers (ongeveer 250) en leuke wedstrijden. Bijzonder aan de editie van dit jaar is dat de NBB Weert uitgekozen heeft als 1 van de 2 locaties in Nederland waar voorrondes gespeeld worden voor de Red Bull Reign: 16 geselecteerde teams zullen gaan strijden voor 6 plaatsen in de finale in Rotterdam en vanuit Rotterdam mag 1 team deelnemen aan een wereldfinale in Chicago.

Maar naast deze 16 topteams zullen er minimaal nog 40 andere teams hun wedstrijden spelen. Rond om de wedstrijden zijn er ook nog allerlei basketball evenementen (bijvoorbeeld een dunkwedstrijd en schotwedstrijden), staan er stands met verkoop van sportkleding, en is er een DJ die zorgt voor een sfeervolle Nieuwe Markt en Markt. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er in 2017 opnieuw een gezellige dag van te maken, waarbij de gehele binnenstad, die toch al vol is vanwege koopzondag, kan meegenieten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie