Blauwe Meertje binnenkort open

23 reacties

Het in aanbouw zijnde dagstrand bij de Centrale Zandwinning, in de volksmond het Blauwe Meertje genoemd, gaat op 16 juni open. Maar dan wel beperkt, zo laat Centrale Zandwinning Weert BV (CZW) vandaag weten.

De Centrale Zandwinning Weert is eigenaar van de grond. Die is bezig om de zandvlakte naar een dagstrand om te vormen. Maar zover is het nog niet, zegt directeur Mirjan Bottinga. “Er is ook nog geen exploitant gevonden en er zijn nauwelijks voorzieningen. Maar we willen Weerternaren graag tegemoetkomen. Al is het met een tijdelijke voorziening die vooruitloopt op een definitieve invulling. Doordat we nog niet klaar zijn, is de toegang voorlopig gratis.”

Openingstijden

Er gelden aangepaste openingstijden. Het strand is op zonnige dagen met een temperatuur van 23 graden of hoger open. In juni en september alleen in de weekenden, in juli en augustus alle dagen. Op dagen dat het strand open is, is dat van 10.00 tot 18.00 uur.

Voorzieningen en vervoer

Het advies is om met de fiets naar het dagstrand te komen. Er zijn fietsvoorzieningen aan de kant van het dagstrand. De gemeente heeft aan de overkant van de weg extra fietsbeugels geplaatst. Parkeerplaatsen voor auto’s zijn beschikbaar bij het dagstrand en tegenover Camping De IJzeren Man. Het is verboden om met de auto te parkeren aan één zijde van de Herenvennenweg en langs beide zijden van de Voorhoeveweg. Daarop handhaaft de gemeente. Het strand zelf is van prullenbakken en mobiele toiletten voorzien die CZW beheert.

Risico’s

De zandwinning is nog in volle gang. Daarom mogen mensen alleen bij het dagstrand recreëren en niet op andere oevers. Die zijn namelijk instabiel en dus gevaarlijk. Het is ook verboden om naar de installatie en/of de zandzuiger te zwemmen. “Als blijkt dat mensen dit toch doen, moeten we het dagstrand permanent afsluiten. Dat zou voor iedereen jammer zijn. Er is verder geen toezicht. Iedereen zwemt en recreëert daar op eigen risico”, benadrukt Bottinga.

Triathlon

Voor de jaarlijkse triatlon gaat het strand al eerder open. Op 11 juni maken de sporters al van het strand gebruik. Het Blauwe Meertje is dan niet open voor recreatief gebruik.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
23 reacties