Doek valt voor Maxwell

Vandaag is de laatste dag dat de vestigingen van electronicaketen Maxwell open zijn, zo ook die in de Stationsstraat van Weert.

In februari 2016 werd Maxwell al overgenomen door elektronicagigant ElectronicPartner (EP). EP heeft vervolgens geprobeerd er een financieel gezond bedrijf van de maken, maar dat is ze niet gelukt. Maxwell was niet rendabel te krijgen. De directie besloot vervolgens om alsnog de stekker eruit te trekken. Dit betekent dat na ruim 80 jaar het doek voor Maxwell definitief valt.

Doel was de winkels in eerste instantie in eigen beheer voort te zetten en om vervolgens (een deel van de) winkels over te dragen aan aangesloten ondernemers binnen de organisatie. Gelijktijdig werden de Maxwell winkels geïntegreerd binnen het shopconcept van de formule. “Dit is ten dele gelukt”, aldus Patrick van Tent, CEO van ElectronicPartner Nederland BV.

“Een groot deel van de winkels hebben wij kunnen onderbrengen, hiervoor is de missie geslaagd. Voor een aantal van de resterende winkels waren wij al enige tijd in gesprek met verschillende partijen, echter kwam het niet tot een overeenkomst. In de tussentijd zag men tegenvallende resultaten van de overgebleven winkelpunten en zijn deze winkels, ook op langere termijn, niet rendabel. De noodzakelijke aandacht voor Maxwell in de dagelijkse aansturing is onevenredig veel en versplintert de focus op onze primaire activiteiten. Dit gaat op termijn ten koste van de persoonlijke aandacht en begeleiding richting onze leden. Dit is niet wenselijk en past niet binnen het beleid van de kersverse directie: focus op de kernactiviteiten, consolideren en uitbouwen.”