Fietstocht Bloem van Weert

Foto door: Harry Schlatmann

De Bloem van Weert is al jaren een begrip voor de recreatieve fietser door zijn mooie routes en gezellige sfeer. Dit jaar en wel op zondag 2 juli wordt de 6e editie van de Bloem van Weert uitgebreid met een toertocht voor wielrenners.

In Zuid-Limburg kent men de toertochten al jaren met als bekendste de toertocht “Limburgs Mooiste” maar in Midden Limburg zijn er nauwelijks toertochten ondanks dat Midden Limburg maar ook zeker de regio Weert een grote groep actieve wielrenners kent. De wielerverenigingen van Nederweert en Weert behoren tot de grootste wielerverenigingen van Limburg. De nieuwe toertocht is dan ook zeker een aanwinst voor deze regio.

Het opzetten van dit nieuwe onderdeel van de Bloem van Weert gaat gepaard met aanzienlijke opstartkosten maar door de ondersteuning van de Gemeente Weert en de Provincie Limburg is het voor TWC Weert nu mogelijk de Bloem van Weert uit te breiden met een toertocht voor recreatieve wielrenners. De gemeente Weert en de Provincie Limburg onderkennen het belang van het ontwikkelen van de breedtesport waar wielrennen een onderdeel van uitmaakt. Gemeente Weert is dan ook niet voor niets dit jaar officieel “Wielergemeente” van Limburg geworden.

Voor de recreatieve fietsers zijn weer drie nieuwe routes uitgezet van 35, 55 en de uitdagende 70 kilometer en voor de sportieve fietsers twee routes van 75 of 105 km. Alle routes zijn voorzien van routepijlen en GPX bestanden zijn beschikbaar op www.TWCWeert.nl of www.NTFU.nl. De recreatieve routes en de sportieve routes zijn volledig van elkaar gescheiden.

Ondanks dat de weersvoorspelling de kans op een buitje aangeeft is het uitstekend fietsweer dat garant staat, voor een gezellige, ontspannen fietsdag, geschikt voor alle leeftijden, waarbij je ook nog een keer kennis maakt met de mooie natuur die Weert en zijn omgeving rijk is. Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt en na afloop wordt je muzikaal ontvangen en is er een tombola voor de deelnemers.

Je kan starten vanaf Partycentrum de Sluis Industriekade 58, Weert vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger mogen gratis deelnemen en leden van de NTFU ontvangen € 1,00 korting. Voor de leden van de NTFU is scan to go aanwezig. Voor meer informatie zie www.twcweert.nl of www.ntfu.nl/kalender of www.metonsinweert.nl

Bestuur en Leden van TWC Weert zijn de gemeente Weert en Provincie Limburg enorm dankbaar voor hun medewerking aan de Bloem van Weert.