Geen Metro-krantjes meer

Teleurgestelde gezichten vanochtend op het NS-station van Weert. De bekende groene bakken waar altijd de gratis Metro-krantjes in lagen waren verdwenen. Dat blijft zo volgens uitgever Metro.

Per 1 juni 2017 worden de gratis krantjes alleen verspreid op de grotere stations in Nederland. De reizigers die in Weert of Maarheeze opstappen moeten dus hopen dat iemand op het station van Eindhoven of Maastricht een krantje meeneemt in de trein en deze in het bagagerek achterlaat.

Metro delen via het bagagerek

“De Metro achterlaten in het bagagerek om ’m zo te delen met andere treinreizigers. Dat was begin dit jaar het verzoek van deze krant en NS en het werkt”, aldus Metro. Het delen van de krant is een stuk milieuvriendelijker. Daarnaast heeft Metro ook een app ontwikkeld. Er zijn daarom minder uitgiftepunten nodig.

„Wij geloven heel sterk in deze duurzame manier van verspreiden en daarnaast maken digitale ontwikkelingen zoals onze nieuwe app Metro beschikbaar via meerdere kanalen”, zegt Marten de Kroon, marketeer bij Metro. Het succesvol delen van Metro in de trein geeft ons ook de mogelijkheid om op een aantal NS-stations te stoppen met de distributie. Hier worden de Metro-bakken weggehaald. Metro kun je natuurlijk wel gewoon vinden in de trein en sinds kort dus via de app.

Grote stations

„Bij de keuze van stations waar wij aanwezig blijven met de bakken is gekeken naar een goede spreiding over het land”, zegt Dirk Rijckborst, distributie manager bij Metro. „De reizigers die opstappen op stations waar de krantenbakken verdwijnen, kunnen Metro in de trein vinden en dus nog steeds lezen.” Op de NS-stations Eindhoven en Maastricht wordt de Metro-krant wel nog uitgegeven.