(Foto’s) De brandweer is dinsdagmiddag rond 14.15 uur gealarmeerd voor een stormschade-melding bij de Sint Antoniusmolen in het kerkdorp Laar.

Een buurtbewoner zag de molen opvallend snel ronddraaien en sloeg alarm. Door de harde wind was de molen op hol geslagen. De eigenaar spoedde zich naar de molen en wist tot stilstand te brengen. Hij draaide de wieken en trok aan de rem om de molen tot stilstand te krijgen. Bij het remmen van molen kwam er veel warmte vrij in de kop van de molen. Wonder boven wonder ontstond er geen brand.

De brandweer en twee molenspecialisten kwamen ter plaatse om de moleneigenaar ondersteuning te bieden. Samen duwden zij de molen naar een windluwe stand. Nadat de molen veilig stil stond voerde de brandweer een inspectie uit om te kijken of er nog brandgevaar was. Dat bleek gelukkig niet het geval te zijn.

Uit onderzoek bleek dat de wieken door de krachtige wind waren losgeschoten van de beveiliging. De molen liep hierdoor enige schade op. Zo waren er enkele tanden afgebroken. Dit zal op een later moment worden hersteld. Door het kordate optreden van de eigenaar, brandweer en molenspecialisten is erger voorkomen.