Herenboeren LvW komt dichterbij

Plaats een reactie

De realisatie van een Herenboerderij in de regio Weert – Nederweert is weer een stap dichterbij. In januari werd de stichting Herenboeren Land van Weert opgericht. Het doel van de stichting is om op een coöperatieve manier, samen met 200 gezinnen uit Weert en Nederweert, eigen groenten, fruit, eieren en vlees te gaan produceren. Sindsdien hebben zich tientallen aspirant leden gemeld voor initiatief.

Maandagmiddag 15 mei en dinsdagavond 30 mei hebben weer 8 en 13 aspirant herenboeren een intentieverklaring ondertekend als voorloper op de totstandkoming van de coöperatie. In totaal hebben zich nu ca. 50 gezinnen zich aangemeld voor dit bijzondere burgerinitiatief.

De verwachting is dat zodra duidelijk wordt waar de coöperatieve boerderij zich gaat vestigen, het aantal aanmeldingen aanzienlijk zal groeien. Veel serieus geïnteresseerden wachten dit nog even af.

Meer informatie

Binnenkort wordt er weer een informatieavond georganiseerd in het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. Op woensdag 14 juni om 19.30 uur worden geïnteresseerden bijgepraat over hoe een coöperatieve, duurzame en diervriendelijke boerderij eruit kan gaan zien. Ook zijn de Herenboeren op eerste en tweede pinksterdag met een stand present op de PinksterCuliance op de Nieuwe Markt in Weert.

Meer informatie is terug te vinden op landvanweert.herenboeren.nl en op de facebookpagina: https://www.facebook.com/HerenboerenLandvanWeert/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie