Kick-Off Young Generation Concerts

Plaats een reactie

Amikejo verzorgt de Kick-Off Young Generation-concertreeks op 6 juli 2017 om 20.15 in het Munttheater te Weert. Het orkest staat onder leiding van de Belgische dirigent Mark Prils en speelt werken van Antonin Dvorak, Fiumara en Rachmaninoff. Daarnaast treden de bekende solisten op: Wibi Soerjadi, Kim Savelsbergh en Melissa Venema. De presentatie is in handen van de bekende zangeres Marjon Lambriks.

Het Amikejo Euregionaal Jeugd Symfonie Orkest is sinds 2010 actief vanuit de Euregio Maas-Rijn. De internationale projecten van Amikejo zijn van groot belang voor culturele uitwisseling tussen landen en regio’s binnen én buiten de Euregio Maas-Rijn. Het Amikejo Euregionaal Jeugd Symfonie Orkest verenigt jonge musici uit België, Duitsland en Nederland Limburg – in de Euregio. Amikejo bevordert de culturele en sociale integratie tussen Nederland, België en Duitsland (m.n. Vlaanderen en de Deutschsprachige Gemeinschaft).

In het orkest zit ook de 16-jarige Sterre Rutten uit Stramproy. Zij is leerlinge van de Philips van Horne (Havo 4) en speelt sinds haar 12e viool in dit orkest.

Marjon Lambriks: ‘Amikejo biedt al vele jaren aan jonge musici de mogelijkheid om binnen een symfonieorkest op een hoog niveau te musiceren. Het is voor mij een voorrecht om op 6 juli in het kader van het WMC dit concert te mogen presenteren. Ik verheug me ook bijzonder om de bekende solisten Kim Savelsbergh, Wibi Soerjadi en Melissa Venema te mogen aankondigen’.

Wibi Soerjadi: ‘Amikejo is een prachtig voorbeeld van het ondersteunen en enthousiasmeren van jong talent op hoog niveau. Jong talent heeft altijd een mooi podium nodig voor het uitten van hun passie en hun talent te kunnen ontwikkelen. Ik geef graag mijn medewerking aan een dergelijk bijzonder initiatief’.

Melissa Venema: ‘Het gaat voor mij als soliste een fantastisch concert worden met het Amikejo orkest en Wibi Soerjadi, Kim Savelsbergh als solisten. Het publiek kan genieten van muzikale verrassingen’.

Kim Savelsbergh: ‘Erg leuk om met dit jonge, getalenteerde orkest te musiceren! Leeftijd speelt eigenlijk geen rol bij samen muziek maken maar de energie en het enthousiasme van deze groep jonge mensen werkt zeker aanstekelijk!’.

Programma

– ‘As I opened fire’ (Fiumara)
– Symfony nr. 9 ‘Nieuwe wereld’ (Antonin Dvorak)
– Piano Concerto No.2, 3e deel (Rachmaninoff) – Solist: Wibi Soerjadi
– Song to the Moon, uit Rusalka (Dvorak) – Solist: Kim Savelsbergh
– Trumpet Concerto, 3e deel (Haydn) – Solist: Melissa Venema
– deel uit Amor & Psyche (Wibi Soerjadi) – Solist: Wibi Soerjadi
– Danzon nr. 2 Marquez
– O mio babbino caro, uit Gianni Schicchi (Puccini) – Solist: Kim Savelsbergh
– Habanera, uit Carmen (Bizet) – Solist: Melissa Venema

Voor info & kaarten: https://www.munttheater.nl/agenda/amikejo/ of bel met met de Theaterkassa 0495-513575

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie