(Foto’s) In de omgeving van de Houtzaagmolen in de wijk Molenakker liggen drie groenstroken waarvan op een groenstrook wat speelattributen staan. Deze speeltoestellen zijn gedateerd en liggen niet in lijn met de leeftijd van de kinderen in de buurt.

In plaats van alleen maar zitten mopperen kwamen de bewoners in actie door een uitgebreid plan op te stellen. Dat kon verantwoordelijk wethouder Van den Heuvel wel waarderen en daarom ging hij deze week op bezoek bij de buurtbewoners. Hij bood een luisterend oor en verrijkte zich met de informatie die de buurtbewoners gaven. De wethouder gaf aan dat de gemeente initiatieven vanuit de burgers worden ondersteund als er passende middelen beschikbaar zijn.

De wethouder lichtte toe dat door wet en regelgeving een speeltuintje met meerdere attributen al snel € 15.000,- kost. In 2018 komt er mogelijk meer geld ter beschikking om de speeltuinen in Weert aan te passen. Het beleidsplan voor de speeltuien dient nog vastgesteld te worden. Eerst dient de kredietverstrekking in november te worden vastgesteld door de gemeenteraad. Aangezien er in Weert ruim 170 speeltuinen zijn zal het wel een aantal jaren duren voordat alle speeltuien onderhanden zijn genomen.

Wethouder Van de Heuvel geeft aan dat bij de gemeente Weert meerdere initiatieven zijn binnengekomen met het verzoek om speeltuinen aan te passen. Hij heeft gemerkt dat deze kwestie erg leeft onder de jonge gezinnen in Weert. Daarom ging hij deze week ook in gesprek om persoonlijk te horen wat er leeft en welke wensen de burgers hebben. Indien de gemeenteraad instemt met de geldverstrekking kan de wethouder aan de slag met de ingediende plannen.