Gemeentearchief gaat verhuizen

Plaats een reactie

(Foto’s) De studiezaal en de kantoren van het Gemeentearchief en de archiefbewaarplaats gaan verhuizen. De archiefbewaarplaats gaat verhuizen naar de parkeerkelder in het Stadhuis aan de Wilhelminasingel. De bouwwerkzaamheden van de nieuwe archiefbewaarplaats zijn bijna klaar en dus wordt gestart met de voorbereidingen voor de verhuizing. De kantoren verhuizen naar het pand van de bibliotheek.

De verhuizing betekent dat er een enorme hoeveelheid archieven en collecties moet worden opgeruimd en ingepakt. Dat heeft gevolgen voor de dienstverlening van het Gemeentearchief. Daarom is het Gemeentearchief vanaf maandag 19 juni aan de Beekstraat gesloten. Vanaf maandag 2 oktober is de leeszaal voor het publiek weer geopend in het pand van de bibliotheek. Ondanks de verhuizing blijft het Gemeentearchief voor je van dienst. Het is telefonisch bereikbaar en uw vragen via de mail worden zo snel mogelijk beantwoord. Ook kun je in de tussentijd gebruik blijven maken van de digitale studiezaal op studiezaal.erfgoedhuisweert.nl.

Archiefbewaarplaats

De archiefbewaarplaats verhuist naar de kelder van het stadhuis aan de Wilhelminasingel. Daardoor is het raadplegen van archiefstukken van maandag 19 juni tot maandag 2 oktober helaas niet mogelijk.

Leeszaal

Vanaf maandag 2 oktober is de leeszaal gevestigd in het pand Wilhelminasingel 250 – 252 in Weert (Bibliotheek – Streekomroep Weert). De studiezaal wordt gehuisvest op de eerste etage. De kantoren en de ruimte voor de vrijwilligers zijn dan op de tweede etage van dat pand te vinden.

[nggallery id=’5202′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie