Plafond kleedlokalen omlaag

Onlangs is het plafond van een kleedlokaal in de sporthal van Moesel omlaag gekomen. De gemeente Weert kijkt naar de mogelijke maatregelen.

Het incident kwam deze week aan bod tijdens de commissievergadering Ruimte. De mensen hadden net het kleedlokaal verlaten toen het plafond onverwacht naar beneden kwam. Er raakte dus gelukkig niemand gewond. “Het plafond is rot”, zo lichtte wethouder Van Eersel toe. De gemeente is druk doende om een oplossing te vinden.

De bedoeling was dat het RKEC aan de Beatrixlaan gebouwd zou worden en deze had volgens de planning al klaar moeten zijn, aldus de wethouder. Bij dit RKEC zou ook een sporthal komen ter vervanging van sporthal Moesel. Echter is er een conflict tussen de gemeente en Meerderweert over de financiering van het RKEC en dus is de bouw uitgesteld. Omwille deze reden is sporthal Moesel langer open gebleven. “Dat neemt niet weg dat er wat moet gebeuren”, aldus Van Eersel.

Het verouderde gebouw vertoont ernstige gebreken en de gemeente inventariseert naar de mogelijkheden om het voorlopig nog open te kunnen houden. Zo overweegt de gemeente om de kleedlokalen in de sporthal te sluiten en buiten tijdelijke noodlokalen te plaatsen. De wethouder zei toe dat er iets gaat gebeuren. De veiligheid staat voorop.