Open dag SJG Weert

Update – SJG Weert, uw partner in gezondheid! Dat is het thema van de open dag die SJG Weert organiseert op 17 juni. Een veelzijdig thema, waarbij je onder andere meer te weten komt over onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis maar ook over wat je kan doen om gezond te blijven. Met kijkjes achter de schermen kom je op afdelingen waar je normaal gesproken niet komt als je geen patiënt bent.

Nieuwe energiecentrale

Een ander thema dat tijdens de open dag aan bod komt is de verbouwing. De laatste jaren heeft het ziekenhuis nogal wat verbouwd en gebouwd en de verbouwing van de verpleegafdelingen staat voor de deur. Ben je nieuwsgierig naar de werking van de nieuwe energiecentrale en hoe die er van binnen uitziet? Schrijf je dan via www.sjgweert.nl in voor een rondleiding.

Vaatonderzoek en behandeling

Binnen het OK-complex is er uitgebreid aandacht voor afwijkingen aan slagaders. Een vaatlaborant demonstreert hoe een duplexonderzoek verloopt. En u krijgt de gelegenheid om een filmpje te bekijken hoe met behulp van een nieuwe dottertechniek, kalk weggeschraapt wordt uit een dichtgeslipte slagader. Met een VR-bril is het mogelijk om een operatie van heel ‘dichtbij’ te beleven. Vaatchirurg Arthur Sondakh laat met behulp van een dottersimulator een dotteringreep zien. Misschien dat je dit zelf ook mag proberen. Voor deze activiteit, genoemd rondleiding dottersimulator OK heb je een toegangskaartje nodig.

Kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag zijn er meerdere kijkjes achter de schermen mogelijk. Je bent onder andere van harte welkom bij het Vrouw–Moede –Kind centrum, het Operatie Centrum, Dagbehandeling Oncologie en (vanaf 12:00 uur) de Speciale Huiskamer voor ouderen. Bezoekers aan de open dag kunnen de afdelingen die in de wegwijzer zijn opgenomen vrij binnenlopen.

Andere professionals

In de centrale hal en het restaurant staan stands van verschillende disciplines. Zo is er de Medische Beeldvorming, het Palliatief Advies en Ondersteuningsteam, de Cliëntenraad en zuster Anna aanwezig. Ook de neurologen en plastisch chirurgen geven acte de présence tijdens de open dag. De neuroloog geeft uitleg over het carpaal tunnel syndroom en demonstreert een EMG-onderzoek. Bij de plastisch chirurgen kun je terecht voor een gratis mini consult en zij laten zien dat plastische chirurgie veel meer is dan alleen maar kosmetische chirurgie.

Preventie

Ook gezondheidspreventie door middel van gezonde voeding en voldoende beweging, krijgt op deze open dag aandacht. Je kan met vragen over voeding terecht bij de diëtistes van het ziekenhuis en de trainers van Prana Personal Training, geven uitleg op welke manier je ondersteuning kunt krijgen bij gezond bewegen en zij doen een gezondheidscheck.

Natuurlijk is ook dokter Joe-Hoe tijdens de open dag aanwezig om de kinderen te vermaken. Op het parkeerdek staat een heuse klimwand en hier kunnen jong en oud hun behendigheid (onder toezicht van instructeurs) testen.

Meer informatie over de open dag en hoe je een toegangskaartje voor de rondleidingen kan krijgen vind je op de website: www.sjgweert.nl.

Update