Nieuw talent gaat voor goud

Nederweert – (Foto’s) Stichting Gaan voor Goud haalt nieuw talent aan boord. Tennisser Jip van Assendelft uit Nederweert zal worden opgenomen in de club sporttalenten die de stichting ondersteunt.

Jip van Assendelft

Jip heeft de ambitie om internationaal te tennissen en behoort in zijn leeftijdscategorie (15 jaar) nu tot de top 10 van Nederland. Jip heeft getraind bij de Kim Clijsters Academy onder leiding van Carl Maes. Nu volgt hij als LOOT-leerling onderwijs op het Philips van Horne in Weert. Hij traint nu bij Van Hulst tennis academy in Valkenswaard

Contract

Op vrijdag 9 juni om 9.00 uur is op het gemeentehuis van Nederweert officieel de samenwerkingsovereenkomst ondertekend in aanwezigheid van wethouder van Sport Henk Geraats en de ambtelijke ondersteuner Jan van Riet van Sportzaken. Jip kan door deze samenwerking gebruik maken van de professionele providorboog van GaanvoorGoud.

Gemeente Nederweert

Wethouder Geraats vindt het fantastisch om te zien wat voor een groot tennistalent Jip is en hoe ouders proberen de droom van hun zoon te realiseren. Binnen de gemeente is er op dit moment geen potje om sporters te ondersteunen. “We zijn bezig om onze subsidieregelingen te evalueren en nieuwe beleid te ontwikkelen. Hierbij kijken we ook naar de mogelijkheid om individuele talenten die in de gemeente Nederweert wonen te ondersteunen”, vertelt wethouder Henk Geraats.

De gemeente is in gesprek met Gaan voor Goud die veel zaken kunnen regelen en organiseren voor de individuele sporter. “Of dat nu fysiotherapie is, mentale ondersteuning of het regelen van een sportaccommodatie zodat je kunt trainen. Volgens ons ben je daar méér mee geholpen dan met € 500. We zijn aan het kijken om de bijdrage die Nederweerter bedrijven aan de stichting Gaan voor Goud sponsoren, kunnen verdubbelen.” De gemeenteraad zal hierover in het vierde kwartaal van dit jaar gaan beslissen.

Meer weten over Gaan voor Goud: www.gaanvoorgoud.nl.

[nggallery id=’5179′]