Rolstoelbus in Stramproy

(Foto’s) Op zaterdag 10 juni is er tijdens de open dag van Koninklijke Visio Stramproy een rolstoelbus gepresenteerd aan de cliënten. Visio is een expertise organisatie voor visueel en verstandelijk beperkte mensen.

Deze bus is helemaal verwezenlijkt door inzet van de Visio vrijwilligers en sponsoren uit Stramproy en mede mogelijk gemaakt door dorpsraad Stramproy. De bus zal ook beschikbaar zijn voor andere mensen uit Stramproy de rolstoelvervoer nodig hebben. Inwoners van Stramproy kunnen gebruik maken van deze dienst door contact op te nemen met de dorpsraad.

Inmiddels zijn er al 9 chauffeurs beschikbaar om de mensen met een beperking te vervoeren, maar het team zoekt nog versterking. Mocht iemand zich geroepen voelen om hierbij een bijdrage te doen dan ben je van harte welkom. Om dienstbaar te zijn heb je een B-rijbewijs nodig en er volgt een interne cursus om ook op een juiste wijze om te kunnen gaan met de zorgbehoevende cliënten.

Het initiatief is ontstaan vanuit een frustrerende situatie waarbij cliënten 3 uur moesten wachten op vervoer naar huis na afloop van een dagje Efteling.

[nggallery id=’5190′]