Subsidie voor vernieuwende ideeën

Heb je als inwoner van Weert een goed initiatief om samen met anderen de leefbaarheid en sfeer in uw wijk, buurt of dorp te verbeteren? Is dit een nieuw idee dat nog nergens in Weert is uitgevoerd? Misschien kun je ook subsidie krijgen.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Het maakt niet uit of uw idee bijvoorbeeld gaat over de openbare ruimte of het verbeteren van de onderlinge sfeer. We denken graag met je mee. Zo hopen we te stimuleren dat Weertenaren samen initiatieven gaan oppakken en uitvoeren.” Vanaf 22 juni kan gebruik gemaakt worden van de “Subsidieregeling Burgerinitiatieven Weert 2017”.

Wanneer subsidie?

De gemeente wil graag dat inwoners zo veel mogelijk zelf actief zijn om de leefbaarheid en sfeer in hun eigen buurt in stand te houden en verbeteren. Graag willen ze meedenken over goede ideeën. Wanneer kun je voor een initiatief subsidie krijgen? De belangrijkste voorwaarden:
– Jouw idee is uniek en vernieuwend voor Weert.
– Jouw idee bevordert de leefbaarheid en sociale samenhang in wijken en dorpen.
– Je bent zelf actief bij de activiteit en voert die samen met anderen uit.
– Jouw idee is niet voor andere subsidies in aanmerking gekomen.

Samen aan de slag!

Als je een goed idee hebt, wil de gemeente graag met je in gesprek. Ze kunnen dan met jou meedenken over hoe je zelf, samen met de mensen uit uw buurt, jouw idee kunt realiseren. Ook kunnen ze dan samen kijken of je gebruik kunt maken van de subsidieregeling. Mogelijk kunnen ze tips geven, jou in contact brengen met de juiste personen of kunnen ze je helpen bij een eventuele subsidieaanvraag.

Jouw idee aanmelden

Jouw idee en de wens voor een gesprek kun je mailen naar: [email protected]. Geef daarbij jouw contactgegevens door. De gemeente neemt dan zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Meer informatie op website

Op de website van de gemeente vind je meer informatie: www.weert.nl/burgerinitiatieven. Ook staat daar de link naar de “Subsidieregeling Burgerinitiatieven Weert 2017” en het bijbehorende aanvraagformulier. Wil je geen gesprek en meteen een aanvraag indienen? Ook dat is mogelijk. Houd er rekening mee dat er voor deze activiteiten slechts beperkt subsidie beschikbaar is. Er wordt geen subsidie meer verstrekt op het moment dat het beschikbare budget op is.