De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft opnieuw aangifte gedaan tegen burgemeester Heijmans van Weert. Naast de aangifte heeft de BWO ook een sommatiebrief gestuurd.

Volgens BWO schuift burgemeester Heijmans ten onrechte criminele activiteiten in de schoenen van asielzoekers. Dat zou blijken uit een onderzoek van de BWO. Volgens hen zijn er zijn enkele (2) asielzoekers die over de schreef zijn gegaan. Deze zouden echter allang zijn uitgezet. De zes die worden beschuldigd door Heijmans hebben niets op hun kerfstok, zo blijkt uit het onderzoek van de BWO. Men stelt dat ze nooit zijn aangehouden of verhoord laat staan berecht.

Heijmans was afgelopen vrijdag te gast bij het tv-programma Jinek en daar viel volgens de BWO op dat hij niet stellig antwoorden kon geven. Het Openbaar Ministerie heeft volgens BWO dan ook ten volle gelijk geen asielzoekers te vervolgen. De BWO heeft dan ook wederom aangifte gedaan tegen Heijmans wegens laster.

In januari deed de BWO ook al aangifte tegen Heijmans. Toen vanwege wederrechtelijke vrijheidsberoving. Door het huisarrest op te leggen hadden de asielzoekers niet de mogelijkheid zich vrijelijk buiten het centrum te bewegen, daarnaast zou de burgemeester dit met voorbedachte rade gedaan door een noodbevel uit te vaardigen en dat is strafbaar volgens de bond strafbaar.

Sommatie

De BWO heeft naast de aangifte een sommatiebrief aan de burgemeester gestuurd met de sommatie te staken asielzoekers te betitelen als criminelen zonder daarvoor bewijs te hebben. Het betreft hier een civiele actie. Hiermee wil de BWO voorkomen dat de burgemeester weer aanschuift bij een (tv-)programma of een interview geeft.

Lees de brief (PDF, 297 KB)

http://iwdg.nl/2uf2XRD