De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft opnieuw aangifte gedaan tegen burgemeester Heijmans van Weert. Naast de aangifte heeft de BWO ook een sommatiebrief gestuurd.

Volgens BWO schuift burgemeester Heijmans ten onrechte criminele activiteiten in de schoenen van asielzoekers. Dat zou blijken uit een onderzoek van de BWO. Volgens hen zijn er zijn enkele (2) asielzoekers die over de schreef zijn gegaan. Deze zouden echter allang zijn uitgezet. De zes die worden beschuldigd door Heijmans hebben niets op hun kerfstok, zo blijkt uit het onderzoek van de BWO. Men stelt dat ze nooit zijn aangehouden of verhoord laat staan berecht.

Heijmans was afgelopen vrijdag te gast bij het tv-programma Jinek en daar viel volgens de BWO op dat hij niet stellig antwoorden kon geven. Het Openbaar Ministerie heeft volgens BWO dan ook ten volle gelijk geen asielzoekers te vervolgen. De BWO heeft dan ook wederom aangifte gedaan tegen Heijmans wegens laster.

In januari deed de BWO ook al aangifte tegen Heijmans. Toen vanwege wederrechtelijke vrijheidsberoving. Door het huisarrest op te leggen hadden de asielzoekers niet de mogelijkheid zich vrijelijk buiten het centrum te bewegen, daarnaast zou de burgemeester dit met voorbedachte rade gedaan door een noodbevel uit te vaardigen en dat is strafbaar volgens de bond strafbaar.

Sommatie

De BWO heeft naast de aangifte een sommatiebrief aan de burgemeester gestuurd met de sommatie te staken asielzoekers te betitelen als criminelen zonder daarvoor bewijs te hebben. Het betreft hier een civiele actie. Hiermee wil de BWO voorkomen dat de burgemeester weer aanschuift bij een (tv-)programma of een interview geeft.

Lees de brief (PDF, 297 KB)

http://iwdg.nl/2uf2XRD

9 REACTIES

 1. Laten we even vooropstellen dat ik vind dat de BWO de plank volledig misslaat. Zeker omdat je ze het hele jaar niet hoort, tot Heijmans zijn hoofd weer op tv laat zien.
  Maar het geeft hopelijk wel stof tot nadenken. Om de burgemeester te laten zien dat zijn daden niet alleen voorstanders oplevert. Of misschien doet de BWO het wel om hem te frustreren.
  Ik vind het wel grappig om te zien hoe 2 kampen elkaar bestrijden waar ik helemaal niks mee heb.
  Alsof ik me in een arena bevind waar een matador de stier in zijn ogen durft te kijken. Ik weet dat er iets gaat gebeuren, ik weet ook dat er minstens 1 slachtoffer valt( in ons geval figuurlijk want ik heb niks met bedreigingen) , het boeit me alleen niet wie het slachtoffer zal zijn. Zolang er maar amusement is.

 2. Die gast van die bwo het enige lid by the way spoort echt niet. De alcohol heeft echt zijn hersens als die die al had aangetast. Hij noemt die partij de partij voor de criminelen ,maar de burgemeester moet van hem stoppen met het betitelen van die criminele asielzoekers. 😉 Walgelijke eenmansclub hoe kan het zijn dat zoiets waar voorheen nog nooit iemand van gehoord heeft kan bestaan in NL. Gestoorde gast die crimineel van de bwo.Net of die criminele asielzoekers naar zo’n club op zoek waren haha niemand kent die club laat staan die kansloze zogenaamde asielzoekers uit Tunesië en Marokko.

 3. Het is te prijzen wat Jos heeft gedaan….ivm met die criminele gelukszoekers.
  Echter heeft hij zelf ook in de media verteld dat hij misschien over het randje van de wet heeft gehandeld.
  Daarom heeft hij bij het OM geen schijn van kans.
  Wat betreft het bwo…die is totaal kansloos

 4. Het beleid deugt ook niet. Meteen uitzetten die kanslozen. Als het “moederland” ze niet wil hebben waarom zouden wij ze dan wél willen hebben? Breng ze dan voor mijn part naar een eiland midden in de oceaan. Het nieuws dat we dat doen gaat snel!! Dan komen ze ook niet meer.

 5. De BWO is een lachertje, ik wacht nog steeds op de demonstratie met 900 man die in februari plaats zou vinden in Weert. De BWO is niets meer en niets minder dan een clubje mensen die hun boterham verdienen aan subsidies en zo nu en dan de media opzoeken om hun inkomen veilig te stellen.

 6. Wat zou jij doen als het jouw situatie was? Het “geluk” gaan zoeken met in je achterhoofd dat jij en je gezin meer kansen zouden kunnen krijgen op een veel betere toekomst?

  Ik ben het tot een bepaalde hoogte met je eens hoor maar het deporteren van mensen lijkt mij geen lekker plan…Het zou van objectiviteit getuigen als de keerzijde van de medaille eens wat vaker wordt bekeken…

 7. We zullen aangifte doen tegen de BWO. Kappen met die onzin. Loser. Heeft vroeger zeker een moeilijke jeugd gehad

Comments are closed.