Jaarlijks worden veel mensen verrast door brand in hun woning! Wist je dat de kans op een woningbrand 1 op 65 is? Uit onderzoek blijkt dat in veel gevallen het eigen gedrag een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de brand.

Aandacht voor brandpreventie is dus 365 dagen per jaar nodig. Daarom gaan de lokale posten van Brandweer Limburg-Noord – samen met team Brandveilig Leven – oefenen bij jou in de buurt.

Deze oefening laat zien hoe de brandweer bij een woningbrand te werk gaat. Daarnaast krijg je handige tips om je huis brandveiliger te maken en de gevolgen van brand te beperken. Ook kun je vragen aan de brandweer stellen. De oefening
duurt ongeveer een uur.

Woon je in Weert? Voel jij je ook het liefst (brand)veilig? Ben je benieuwd hoe de brandweer een woningbrand bestrijdt? Dan is deze woningbrandoefening van brandweer Weert zeker interessant voor jou. Kom jij ook kijken?

De oefening vindt plaats op woensdag 19 juli a.s. om 19.15 uur bij Gemeenschapshuis Groenewoud (achterzijde) aan de Kesselstraat 28 in Weert.

1 REACTIE

  1. Werd zo’n brandweeroefening ook maar eens gedaan (in samenwerking met huurders Wonen Limburg en kopers VVE) in de oude appartementen waar o.a. ik in woon: vooraan in Limburglaan in Weert! Dat zou mij een stuk meer gemoedsrust geven!

Comments are closed.