Geldautomaat Boshoven komt terug

17 reacties

Inmiddels is duidelijk dat er op een nog nader te bepalen locatie in de Weerter wijk Boshoven een Rabobank geldautomaat terugkeert. Na de plofkraak in juni bleef het even ongewis of de geldautomaat zou terugkeren.

Marja Blankman, directeur Particulieren van de Rabobank Weerterland en Cranendonck geeft aan dat de bank zorgvuldige overwegingen maakt als het gaat om de plaatsing of herplaatsing van een geldautomaat. Zeker als de locatie, zoals in Boshoven, eerder is getroffen door een plofkraak.

“In een tijd waarin het aantal plofkraken en de dreiging daartoe serieus toeneemt, nemen we vooral overwegingen voor wat betreft risico’s en veiligheid in acht. Op basis van die analyses blijkt het terugplaatsen van de geldautomaat in Boshoven een verantwoorde keuze.” “Daarnaast constateren we dat Boshoven een groot en drukbezocht winkelcentrum kent, waar bovengemiddeld veel gepind wordt door met name eigen bewoners en Rabobankklanten”, aldus Blankman.

In de komende periode onderzoekt de Rabobank samen met de gemeente Weert, belanghebbende partijen en ondernemers de diverse mogelijkheden voor Boshoven. Voor het onderzoek, het verkrijgen van de benodigde vergunningen en de aanleg van de technische voorzieningen voor de pinlocatie is tijd nodig. Het zal dan ook nog enkele maanden duren voordat een nieuwe geldautomaat daadwerkelijk in gebruik gaat.

Meer info: www.rabobank.nl/weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
17 reacties