Inmiddels is duidelijk dat er op een nog nader te bepalen locatie in de Weerter wijk Boshoven een Rabobank geldautomaat terugkeert. Na de plofkraak in juni bleef het even ongewis of de geldautomaat zou terugkeren.

Marja Blankman, directeur Particulieren van de Rabobank Weerterland en Cranendonck geeft aan dat de bank zorgvuldige overwegingen maakt als het gaat om de plaatsing of herplaatsing van een geldautomaat. Zeker als de locatie, zoals in Boshoven, eerder is getroffen door een plofkraak.

“In een tijd waarin het aantal plofkraken en de dreiging daartoe serieus toeneemt, nemen we vooral overwegingen voor wat betreft risico’s en veiligheid in acht. Op basis van die analyses blijkt het terugplaatsen van de geldautomaat in Boshoven een verantwoorde keuze.” “Daarnaast constateren we dat Boshoven een groot en drukbezocht winkelcentrum kent, waar bovengemiddeld veel gepind wordt door met name eigen bewoners en Rabobankklanten”, aldus Blankman.

In de komende periode onderzoekt de Rabobank samen met de gemeente Weert, belanghebbende partijen en ondernemers de diverse mogelijkheden voor Boshoven. Voor het onderzoek, het verkrijgen van de benodigde vergunningen en de aanleg van de technische voorzieningen voor de pinlocatie is tijd nodig. Het zal dan ook nog enkele maanden duren voordat een nieuwe geldautomaat daadwerkelijk in gebruik gaat.

Meer info: www.rabobank.nl/weert

17 REACTIES

 1. Begrijp niet waarom dat maanden moet duren, op de site van de RABO : klanten staan op nummer 1.. dat zegt toch genoeg lijkt mij.
  Plaats dan op zijn minst een apparaat binnen bij de Jumbo ofzo, dan kunnen klanten tijdens openingstijden iig pinnen.

 2. Ik weet niet hoe het bij de Jumbo op Boshoven is, maar bij de Jumbo in Stramproy is in de winkel (voor vast) een geldautomaat om geld te pinnen (als het bij de Rabobank weer eens niet lukt wegens storing of als die van de Rabobank leeg is).

 3. Mooi, nu de pinautomaat op de Limburglaan nog terug in gebruik nemen, deze werd door heel veel mensen gebruikt.

 4. Waarom worden de pinautomaten niet leeggemaakt na bijvoorbeeld 18:00 uur?
  Dan houdt dat geplof vanzelf op.

 5. Als je ergens moet betalen….betaal dan met de pin, als die mogelijkheid er is!!…..dat kan in 90% of meer van de gevallen. Zo wordt je niet afhankelijk van een geldautomaat.

 6. Volgens mij heeft de pinautomaat bij de Jumbo in Stramproy niet veel te maken met de Rabobank, maar is het een extra service van Jumbo Stramproy aan de klanten.

 7. Ik heb ze diverse keren in winkels bij de kassa zien staan met hun “kêr met waar” en dat ze niet konden pinnen door weer een storing. Omdat ze ook niet genoeg contant geld bij zich hadden (pinnen aan de geldautomaat gaat dan ook niet), moesten de klanten na veel heisa, hun “kêr met waar” staan laten en zonder koopwaar de winkel verlaten.
  Ik betaal alles contant (of het moeten grotere bedragen van meerdere honderden euro’s zijn). Wat ik in mijn portemonnee heb, kan ik uitgeven. Met pinpas betalen komt de controleafschrift pas na een week. En zolang de banken mij geen 100% veiligheid kunnen garanderen, weiger ik te telebankieren.
  Ja, ik ben wat dat betreft heel ouderwets, maar wel veilig.

 8. Internetbankieren of telebankieren zoals jij het noemt is echt wel veilig hoor. Het ergste wat kan gebeuren is dat er geld afgeschreven wordt door een onbekend bedrijf of persoon, dat heb ik 1 keer meegemaakt. Als dat gebeurd kun je dat meteen via de app laten storneren en de bank inlichten en het rekeningnummer blokkeren.

 9. Zoals ik al zei gebeurt mij dat niet en hoef ik nergens achteraan te gaan, want zolang men mij geen 100% veiligheidsgarantie kan geven, internetbankier ik niet.
  Lekker eigenwijs en ouderwets, maar wel veilig.

Comments are closed.