Enexis nu netbeheerder van Weert

Informatie Uitgelicht Weert 9 reacties 2 min. leestijd

Stedin Groep heeft per 1 juli haar energienetten in Weert overgedragen aan Enexis Netbeheer. Hiermee is Enexis Netbeheer de gereguleerde netbeheerder in heel Limburg. In februari kondigden Stedin Groep en Enexis Groep de transactie al aan. Met de overdracht is de transactie per 1 juli definitief.

Voor de 22.000 elektriciteits- en 20.000 gasaansluitingen betekent dit dat vanaf 1 juli de tarieven van Enexis Netbeheer gelden. Doorgaans houdt dit in dat klanten iets minder aan netbeheerkosten via de energierekening kwijt zijn. Dit is afhankelijk van het type aansluiting. Klanten zijn hierover per brief geïnformeerd. Meer informatie over de tarieven van Enexis is te vinden op https://www.enexis.nl/consument/aansluiting-en-meter/tarief/maandelijkse-netwerktarieven. Het storingsnummer voor gas en elektriciteit blijft ongewijzigd: 0800-9009.

Door elektriciteits- en gasnetten in de provincie Limburg in één hand te brengen ontstaat een situatie die duidelijk is voor alle belanghebbenden zoals klanten, gemeenten en provincies. Verder maakt dit een efficiëntere werkwijze mogelijk. De 33 medewerkers die nu nog voor Stedin in Weert werken zijn vanaf juli werkzaam bij Enexis Netbeheer.

Sinds het begin van deze eeuw beheert en onderhoudt Stedin de energienetten in de Limburgse gemeente Weert, terwijl de rest van de provincie inmiddels wordt beheerd door Enexis Netbeheer. De overname van de energienetten in Weert past binnen het beleid van het Ministerie van Economische Zaken om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren (zoals beschreven in het rapport van de commissie Kist in 2008).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
9 reacties