Cursus Brandveilig leven

De brandweer van Weert biedt, in samenwerking met het vrijwilligerscollege van Punt Welzijn, weer de gratis cursus brandveilig leven aan vrijwilligers en mantelzorgers in Weert aan. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2 uur (11 oktober en 25 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur).

Brand is iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Jaarlijks zijn er in Nederland 4500 woningbranden. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. In de cursus ‘Brandveilig Leven’ wordt ingegaan op de bewustwording van brandrisico’s in en rondom huis. Je krijgt tips hoe je deze brandrisico’s kan beperken en handvaten wat te doen als het plotseling toch eens fout gaat.

De tips en handvaten zijn interessant voor jezelf, maar na deze cursus kun je andere mensen ook voorlichten over de brandveiligheid in hun huis. Je krijgt hiertoe een huiswerkopdracht die in de tweede bijeenkomst besproken wordt. Tevens wordt u ambassadeur brandveilig leven als u de cursus in zijn geheel doorlopen heeft.

De workshop vindt plaats op 11 oktober (eerste bijeenkomst) en 25 oktober (terugkombijeenkomst) van 19.30 tot 21.30 uur in het leslokaal van de brandweer. Het adres is: Savornin Lohmanstraat 8 in Weert. Aanmelden voor deze workshop is vereist en kan tot eind september via dit aanmeldformulier: http://iwdg.nl/2tDtnyA. Ook kun je een email sturen naar [email protected] o.v.v. de naam van de workshop ‘Brandveilig Leven’, jouw naam, eventuele vereniging, adres en telefoonnummer. Op www.goedbezigweert.nu vind je onder de agendapunten ook alle informatie.