Lawaai bij ‘afpersen’ gasleiding

Ell – (Foto’s/video) In Ell en omgeving worden de gasleidingen vervangen. Dat verloopt niet geheel zonder slag of stoot. Op 29 juni j.l. ontstond er een lekkage aan de gasleiding en donderdag ging er opnieuw iets mis.

Rond 19.00 uur hoorde een fietser op de Koelstraat een ‘plof’ en zag een kastje omhoog vliegen. Vervolgens was er alleen nog maar lawaai in de vorm van geruis te horen. Op de hoek van de Koelstraat / Hunnissenstraat was een lekkage ontstaan aan de gasleiding. Zeer recentelijk was de gasleiding in de straat vervangen en men was bezig met het “afpersen” (vakjargon) van de gasleiding. Er werd onder hoge druk lucht door de leiding gepompt om zo lekkages te achterhalen.

Ter plaatse was een leiding niet goed afgesloten met het gevolg dat de lucht onder hoge druk naar buiten kwamen. Dit zorgde voor het nodige lawaai. Er werd overigens nog geen gas door de leiding getransporteerd.

De brandweer van Hunsel kwam ter plaatse en voerde een inspectie uit. Er was geen gevaar voor de omgeving. De netbeheerder werd ingeschakeld om het probleem te verhelpen.

Vide via Youtube

https://youtu.be/2-sxnz5eIcQ

[nggallery id=’5307′]