Lustrumviering ‘Bal Champêtre’

Plaats een reactie

Zondag 16 juli vindt in Weert aan de IJzeren Man voor de vijfde achtereenvolgende maal een Bal Champêtre plaats. Op het tuinterras onder de dennenbomen naast het café Dennenoord wordt speciaal daarvoor een dansvloer gelegd.

Het Bal Champêtre heeft in Weert een cultuurhistorische achtergrond die teruggaat tot in de 19e eeuw. Archiefstukken melden dat op woensdag 22 juli 1885 in de verlichte tuin van sociëteit de Unie een concert en Bal Champêtre plaatsvond. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw organiseerde de Stedelijke Harmonie Sint-Antonius jaarlijks in de zomer een dergelijk openluchtbal aan de IJzeren Man naast café Dennenoord. Voor het laatst in 1966.

Sinds 2013 vindt er met ondersteuning van onder meer Stamtafel Weert van de cultuurhistorische stichting De Aldenborgh met groot succes elk jaar in de maand juli een een uitvoering plaats van dit voormalige muziek- en dansfestijn.

“Juist vanwege die cultuurhistorische achtergrond en het succes van de vorige vier uitvoeringen ondersteunen we deze lustrumviering van het Bal Champêtre van harte”, aldus bestuurslid Frits Weerts van stichting de Aldenborgh. Het Bal Champêtre is daarom ook opgenomen in de folder Cultuur Historische Zomer 2017 van De Aldenborgh, www.dealdenborgh.nl.

En het belooft ook dit jaar, als de weergoden opnieuw meewerken, wederom een oergezellige en nostalgische middag te worden met smartlappen en andere ‘gouwe ouwen’. Er kan geluisterd en gedanst worden bij de klanken van gouden hits van bijvoorbeeld The Classics, De Heikrekels, het Radi-ensemble en vele andere artiesten uit de regio en ver daar buiten. Daarvoor staan garant Amusatie-Formatie Jukebox, typetjes acteur Ton Wolter en toetsenist Bèr Donkers. DJ Lei Wagemans zal op professionele wijze alle gaatjes met plaatjes vullen met muziek uit de jaren 50 en 60. De inwendige mens kan met drank en spijs naar believen verwend worden. De toegang is gratis. Aanvang 15.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie