Vermue stopt als burgemeester

2 reacties

Cranendonck – Donderdag 20 juli 2017 heeft de gemeenteraad van Sluis besloten om Marga Vermue voor te dragen als haar nieuwe burgemeester. Marga Vermue is vanaf 2012 burgemeester van Cranendonck. Daarvoor was zij wethouder in Borssele.

Volgens burgemeester Vermue is Sluis een prachtige gemeente met veel dezelfde kenmerken als Cranendonck. Een gemeente die ook grenst aan België, bourgondisch is en een platteland met meerdere kernen heeft.

Marga Vermue over haar voordracht: “Ik heb altijd met veel plezier in Cranendonck gewerkt. Prettige mensen om mee samen te werken en er liggen ambitieuze plannen om uit te voeren. De gemeente Sluis met ruim 23.000 inwoners en 17 kernen is net een maatje groter. En in de zomer is het inwonersaantal eens zoveel vanwege de toeristen. Juist ook die toeristensector brengt nieuwe en interessante uitdagingen met zich mee. Ik werd getroffen door de tekst dat men in Sluis op zoek was naar een actieve verbinder. Dat is een rol die mij inspireert.”

De voordracht van de gemeenteraad van Sluis gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken. Als die akkoord gaat, volgt de officiële benoeming door de Kroon. De datum waarop Marga Vermue de gemeente Cranendonck verlaat, moet nog worden afgesproken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties