Uitstel fase 2 ‘Blauwe Meertje’

Algemeen Economie Weert Reageer 2 min. leestijd

Sinds kort is het dagstrand bij het ‘Blauwe Meertje’ geopend voor het publiek. De bedoeling is dat het gebied verder door wordt ontwikkeld, echter gaat dit niet geheel voorspoedig. Fase 2 van de herinrichting is daarom met een jaar uitgesteld.

Tussen de gemeente Weert en de Centrale Zandwinning Weert (CZW) is een realisatieovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over de inrichting van het plangebied na afronding van de ontgrondingsactiviteiten. Deze inrichting moet worden uitgewerkt in een “inrichtingsplan fase 2″ en binnen 12 maanden na het verlenen van de ontgrondingsvergunning door CZW.

De ontgrondingsvergunning is door de provincie op 28 juli 2016 verleend. Het inrichtingsplan zou dus vóór 28 juli 2017voor besluitvorming moeten worden voorgelegd aan het college en de stukken voor het bestemmingsplan vóór 28 januari 2018.

CZW heeft echter om uitstel gevraagd. Dit in verband met de bezwaren en beroepsprocedures. die lopen vanwege de ontgrondingsvergunning. Hierdoor is de uitwerking van het inrichtingsplan in de knel gekomen.

Naast het verder inrichten van het dagstrand wil men ook een duikplas realiseren. Fase 1 van het dagstrand is echter al gerealiseerd. Hier kan iedereen gewoon gebruik van blijven maken binnen de gestelde openingstijden. Het college van B&W heeft CZW 12 maanden uitstel gegeven om het plan uit te kunnen werken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie