Weekkrant 1Weert wordt VIA Weert

1 reactie

Media Groep Limburg, onderdeel van Mediahuis, introduceert woensdag 5 juli haar volledig nieuwe weekkrant: VIA Limburg. VIA Limburg is de opvolger van de 1Lokaal weekkrant. De krant wordt iedere week in 39 lokale edities gratis bezorgd bij 526.000 huishoudens in heel Limburg. Van VIA Maastricht tot VIA Bergen en van VIA Weert tot VIA Vaals.

Met een nieuwe bladformule en nieuwe vormgeving heeft Media Groep Limburg een weekkrant ontwikkeld die optimaal past in haar totale portfolio en naadloos aansluit bij haar andere drie mediamerken, De Limburger, WijLimburg en Limburgvac. VIA Limburg, met als vaste verspreiding dag woensdag of donderdag, heeft in print een bereik van 718.000 personen. Digitaal is de weekkrant te lezen op www.via-limburg.nl.

De weekkranten van Media Groep Limburg (en haar rechtsvoorgangers, zoals A&C Media) hebben in Limburg van oudsher een sterke positie. Zij vervullen een belangrijke rol in de lokale samenlevingen. Uit onderzoek van het NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia) van november 2016 blijkt dat 89% van de bevolking wel eens een huis-aan-huiskrant leest en maar liefst 70% deze gebruikt als informatiebron.

VIA Limburg is hét toonaangevende lokale nieuwsplatform voor alle Limburgers. VIA Limburg verbindt, informeert en activeert de inwoners, winkels, bedrijven, instellingen en overheden van iedere lokale gemeenschap. In haar vernieuwde redactionele format, dat een sterke mix is van nieuws, service en informatie, wordt deze ambitie onderstreept door de introductie van een aantal nieuwe rubrieken (zoals Lief en Leed en Bedrijf in Beeld) en het regelmatig inzetten van lokale opiniepeilingen (Tip Burgerpanel). Bovendien publiceert een groot aantal edities van VIA Limburg de officiële gemeentelijke mededelingen en bekendmakingen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie