De Hoort Budel-Dorplein afgesloten

11 reacties

Budel-Dorplein – Naar aanleiding van de recente verdrinking van een zwemmer bij de zandafgraving De Hoort in Budel-Dorplein treft de grondeigenaar Nyrstar, vanuit oogpunt van veiligheid, enkele voorzorgsmaatregelen om herhaling te voorkomen.

Ondanks verbod, toch …

Tot voor kort was het mogelijk om van zonsopgang tot zonsondergang op het wandelpad te wandelen bij de zandafgraving De Hoort in Budel-Dorplein. Fietsen, open vuur, vissen, brommers, windsurfen, andere vaartuigen én zwemmen is niet toegestaan. Ondanks dit verbod wordt de zandafgraving bij goed weer regelmatig bezocht door zwemrecreanten.

Borden en hekwerk

Naar aanleiding van de recente verdrinking van een zwemmer heeft Nyrstar, in overleg met gemeente en politie, besloten om geen personen meer toe te laten op het terrein Hoortplas. Ook wandelaars worden vanaf het moment dat alle voorzieningen zijn getroffen niet meer toegelaten op het terrein.

Nyrstar gaat rondom het gebied verbodsborden op grond van artikel 461 van het Wetboek van strafrecht plaatsen. Hierop is aangegeven dat het terrein niet betreden mag worden. Aanvullend worden borden geplaatst met de mededeling “Gevaarlijk zwemwater”. Vanaf 7 augustus start Nyrstar met de reparatie van het hekwerk rondom de plas en op ontbrekende plaatsen wordt een nieuw stuk geplaatst. Hierdoor wordt het gebied volledig afgesloten.

Overige terreinen

Voor het betreden van de overige buitenterreinen van Nyrstar geldt dat de wandel- en voetpaden gebruikt mogen worden. Buiten deze paden mogen geen activiteiten plaatsvinden.

Petitie

Naar aanleiding van eerdere berichtgeving in het Eindhovens Dagblad zijn hondenbezitters een petitie gestart. Zij willen dat De Hoort open blijft voor wandelaars met een hond. De petitie is inmiddels al ruim 300 keer ondertekend.

https://www.petities24.com/signatures/hou_de_hoort_open_als_losloopgebied_voor_honden/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties