25 beveiligers Nacht v Johnny Hoes

Algemeen Evenementen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door: Stefan Bakx

Komende zaterdag vindt in Weert het evenement ‘Nacht van Johnny Hoes’ plaats op het grasveld nabij de Stadsbrug in Weert. Er is een grote inzet van beveiligers.

Het evenemententerrein ligt naast de Zuid-Willemsvaart wat de nodige risico’s met zich mee brengt. In het verleden werden tijdens evenementen zoals Bospop en Weirdhouse bouwhekken geplaatst tussen het evenemententerrein en het kanaal om te voorkomen dat festivalbezoekers het kanaal in zouden springen. Bij de Nacht van Johnny Hoes wordt die maatregel niet toegepast, maar er worden beveiligers ingezet die een oogje in het zeil moeten houden.

Een woordvoerder van de gemeente licht toe: “In het verleden zijn er eenmalig hekken langs het kanaal geplaatst tijdens Bospop op sportpark Boshoven, het jaar nadat er een verdrinking had plaatsgevonden. Daarna is er nog een editie van Bospop op die plek geweest waarbij er geen hekken meer zijn geplaatst langs het kanaal. Het evenemententerrein van Weirdhouse lag pal aan het kanaal. Daar waren hekken dus nodig”.

“Nu bij de Nacht van Johnny Hoes is het evenemententerrein afgebakend met hekken en ligt niet direct aan het kanaal. Er komen geen hekken langs de waterkant. Er zijn 25 personen voor beveiliging aanwezig die ook controleren en toezicht houden buiten de hekken”, aldus de woordvoerder van de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie