BAL hofleverancier Nationale teams

Sport Reageer 2 min. leestijd

De hoge kwaliteit van de basketball opleiding van de Basketball Academie Limburg in Weert is deze zomer goed zichtbaar in de samenstelling van de Nationale (jeugd) Teams. Liefst 12 spelers uit de opleiding zijn geselecteerd en hebben in diverse leeftijdsklasse Europese kampioenschappen gespeeld of deelgenomen aan sterke internationale toernooien. Het meest in het oog springt de samenstelling van het NT U15 jongens, waar 7 van de 13 spelers hun opleiding in Weert gehad hebben.

Het is een logisch vervolg op het zeer succesvolle seizoen 2016/2017, waarin de U24 en de U14 Nederlands Kampioen zijn geworden, de U16 in de laatste seconde de NK finale verloor en de U18 de nationale Beker heeft gewonnen. Daarnaast werd de Academie door de NBB als 1 van de 5 Regionale Talenten Centra in Nederland aangewezen.

Al deze successen zorgen er voor dat er komend seizoen een aantal toptalenten uit Nederland naar Weert verhuizen om daar hun basketbal opleiding voort te zetten, waaruit landelijke waardering blijkt voor het geen in Weert neergezet is.

De spelers

Nederlands Team U15 jongens: Freek Wijnands, Tristan van Bree, Oshean Brathwaite, Aramis Verhoeven, Odin Verhoeven, Daan Peerlings, Armin Stroijl en Jedial Cordilia (Jedial zal komend seizoen in Weert spelen)

Nederlands Team U15 meisjes: Alina Sendar.

Nederlands Team U16 jongens: Sander Hollanders, Dimitri Maconda en Joost Bijl (Joost zal komend seizoen in Weert spelen) Het Nederlands onder 16 team heeft vandaag 17 augustus de kwart finale van het EK gespeeld in Sofia en België verslagen en zo een plaats in de halve finale verworven.

Nederlands Team U18 jongens: Robin van Heukelom, Roel van Overbeek , Jacco Fritz en Yarick Brussen (Yarick en Jacco zullen komend seizoen in Weert spelen)

Nederlands Team U20 jongens: Amir Banda

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie