Bewoners en bezoekers van de binnenstad, vooral van de Beekstraat tussen de verlengde Beekstraat en de Markt ervaren minder loopgenot. In 2016 en begin 2O17 is er bij de gemeente Weert een toename van het aantal klachten geconstateerd. Eveneens is het aantal mensen dat valt over de losliggende tegels toegenomen.

Controles

Er vindt momenteel een tweewekelijkse schouw plaats en er worden in het gebied waar noodzakelijk direct reparaties uitgevoerd om zo de overlast de verminderen.

Versnelde uitvoering

Gezíen de onderhoudsstaat van de Beekstraat dienen bovengenoemde werkzaamheden zo spoedig mogelijk opgepakt te worden. Voorgesteld wordt om de investering in 2017 uit te voeren, terwijl het pas voor 2018 / 2019 op de planning van de gemeente stond.

Mede dankzij het convenant dat onlangs met de provincie Limburg is aangegaan voor de uitvoering van het plan voor de versterking van het stadshart, kunnen projecten sneller en integraal worden uitgevoerd. De herinrichting van de Beekstraat (met onder andere vergroening) is een van deze projecten.

Planning

Wanneer de gemeenteraad instemt met de versnelde uitvoering en het daarbijbehorende budget kan het project na de kermis in september 2017 worden uitgevoerd. Daardoor kunnen de bestratingswerkzaamheden en de vergroening van de winkelstraat voor de de komende winter zijn afgerond.

Budgetaanvraag bij de gemeenteraad

Het college van B&W heeft de gemeenteraad om een krediet gevraagd van € 270.000,– voor de herinrichting en vergroening van de Beekstraat tussen de verlengde Beekstraat en de Markt. Op 20 september 2017 zal de gemeenteraad het onderwerp bespreken tijdens de raadsvergadering.

12 REACTIES

 1. Zomaar een voorbeeld, loop eens over de stoepen op ODA 1, en met name tussen Heiligenberg en Terborg op de Maesenburg. Ik zou het fijn vinden, heren van B&W en leden van de gemeenteraad, als jullie daar eens zouden willen proberen met een rolstoel te rijden. En als je dan de stoep wilt nemen aan de kant van Ravenburg dan zit je zo ongeveer vast in het onkruid. En ja, die klacht is al lang bij de gemeente bekend. Maar ja, als het niet de binnenstad is dan hebben we daar een speciaal bureau voor met heel veel onderste laden.

 2. Niet alleen daar in de wijken breek je ook je nek over tegels die los liggen of omhoog zijn gekomen door wortelgroei. Ik heb mij al voorgenomen als ik mijn enkelbanden scheur of enkel breek of kneus ik de gemeente aansprakelijk ga stellen.Het is echt niet te filmen hoe slecht het er bij ligt overal.

 3. Het is al eerder gezegd:
  De buitenwijken betalen, het centrum profiteert.
  We zullen er aan moeten wennen dat er vooral aandacht is voor de ondernemer en niet voor de burger

 4. Hier ben ik het helemaal mee eens op boshoven is het schandalig hoe de stoepen erbij liggen zouden zr een stuk verleggen doen ze alleen een stukje asfalt leggen en de stoep layen ze voor wat het is. Niet alleen voor voetgangers lastig om te lopen maar mensen met een rollator of rolstoel ook nietvte doen

 5. Ook bij ons (boshoven) lagen de tegels schots en scheef. 1 mail naar de gemeente en binnen 2 weken was het opgelost. Dat mag ook gezegd worden.
  Ik vraag mij af of de notoire klagers dit ook melden bij de gemeente. Of denken ze dat de gemeente dit kan ruiken ?

 6. Prima voor jullie. Bij ons waren ze er ook snel bij, wortels weggezaagd en stoep terug gelegd. 2 weken later losse tegels en ongelijkheid waardoor na een regenbui overal water blijft staan. Het asfalt van de straat langs de goot omhooggestuwd waardoor het water niet meer in de goot kan. Putjes in de trottoirband centimeters verzakt. En ja, dat is al door meerdere bewoners gemeld.

 7. Vandaag weer meldingen gedaan. Losliggende, ongelijke en omhoog stekende tegels trottoir zuidzijde, op trottoir aan noordzijde en parkeerplaatsen 15 cm hoog onkruid, omhoog gekruld asfalt waardoor regenwater niet in goot kan en verzakte afvoer putjes. Nu maar weer in de afwachting stand.

 8. En as dejje met eure rollator komtj vast te staon? Gein prebleem: keumtj de Omnibuzz ug ophaale. Allein weite ze noeets woee en wi-j laat. En dan mojje aug eur pèske neet vergaete zeen.

Comments are closed.