Brandweer dooft kampvuurtje

Budel-Dorplein – (Foto’s) De brandweer van Budel is dinsdagavond gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hoortweg in Budel-Dorplein.

Bij de waterplas van natuurgebied De Hoort waren nog sporen van recreanten te zien. Vermoedelijk hebben ze het er dinsdag nog even van genomen voordat de zandafgraving helemaal wordt afgesloten. Aan de waterkant van de zandafgraving had iemand verzuimd een kampvuur te doven. De brandweer kwam ter plaatse en kon met een emmer vanuit de waterplas de smeulende resten van het kampvuur doven. Het brandje was dan ook snel gedoofd.

De Hoort wordt op korte termijn afgesloten voor het publiek. De aanleiding is een reeks incidenten, waaronder een verdrinking. Grondeigenaar Nyrstar treft vanuit oogpunt van de veiligheid enkele voorzorgsmaatregelen om herhaling te voorkomen. Het gebied wordt omheind. De werkzaamheden daarvoor zijn reeds begonnen. Als de werkzaamheden voltooid zijn wordt de zandafgraving verboden gebied. Veel liefhebbers van de Hoort balen van de sluiting. Maar het is de enkele medemens die net als vanavond de hulpdiensten weer extra werk bezorgen door nalatigheid.

[nggallery id=’5423′]