Weert hangt de Belgische vlag uit. Het is bij veel bezoekers van de binnenstad al opgevallen, want bij vrijwel elk pand in het winkelgebied wappert een Belgische vlag.

De vlaggen zijn opgehangen als gastvrij teken naar de Belgische bezoekers. Dinsdag 15 augustus a.s. is in België een officiële feestdag. Men viert dan de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart of ook wel de Maria-Tenhemelopneming genoemd. Dit betekent dat deze dag veel Belgen een verlofdag hebben, maar ook dat veel winkels gesloten zijn.

De Weerter binnenstad ondernemers, verenigd in de ‘BIZ Ondernemers’, springen er graag op in. Met het uithangen van de vlaggen wil men een signaal afgeven naar de Belgen dat ze komende dinsdag van harte welkom zijn in Weert, want hier zijn de winkels die dag gewoon geopend.

12 REACTIES

  1. hoop wel dat onze belgische vrienden wat harder kunnen rijden dan 60 km per uur op de maaseikerweg, wil graag op tijd zijn zonder files!

  2. De afstand tussen de bebouwde kom van Stramproy en Weert via de Maaseikerweg en Amentstraat is ongeveer vier kilometer. Bij een snelheid van 80 km per uur wordt deze afstand afgelegd in drie minuten. Bij een snelheid van 60 km per uur in vier minuten. Hangt bij u op tijd komen af van één minuut?

  3. je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om tot de conclusie te komen dat daar door de belgen vreselijk irritant gereden word, overigens , deze mening delen vele uit Stramproy met mij…..

  4. Niet alleen daar! Eigenlijk overal. Die Belgen hebben sowieso een andere visie wbt rotondes en voorrang. MAAR: ze blijven altijd vriendelijk!? Behalve als het Belgen zijn die eigenlijk geen Belg zijn.

Comments are closed.