Steun van fietsende ondernemers

Foto: Archieffoto WdG - fietsende ondernemers

Het Franciscus Hospice, Scouting Sint Maarten, woonzorgcentrum Hushoven in Weert, de Waterscouting en dansmarietjesgroep van CV De Pinmaekers uit Nederweert krijgen dit jaar alle een cheque van de Fietsende Ondernemers Land van Weert en Cranendonck. In totaal schenken de Fietsende Ondernemers dit jaar ca. 10.000 euro.

Het Franciscus Hospice ontvangt een cheque voor de aanschaf van een glaskunstwerk met logo dat bestemd is voor de entree van het gerenoveerde hospice aan de Doolhofstraat. Scouting Sint Maarten wordt in de gelegenheid gesteld voor hun scoutinggroepen veilige kooktoestellen aan te schaffen. Voor woonzorgcentrum Hushoven is een bedrag gereserveerd voor de aanschaf van een duofiets voor hulpbehoevende en dementerende senioren.

Waterscouting Nederweert heeft een bijdrage aangevraagd voor het opknappen van haar boten en carnavalsvereniging de Pinmaekers ontvangt een cheque voor de aanschaf van nieuwe danspakjes voor haar dansmarietjesgroep.

Goede doelen

Om deze vijf goede doelen te financieren gaan 17 leden van de Fietsende Ondernemers op 1 en 2 september a.s. voor de 12e keer op weg naar bedevaartsoord Banneux in de Ardennen. Zij leggen in twee dagen 350 kilometer af. Per verreden kilometer leggen de leden 1 euro bij. Met het sponsorgeld ondersteunen zij eenmalige projecten van lokale en regionale verenigingen, stichtingen of particulieren, die niet op andere wijze gesubsidieerd worden. De volledige opbrengst uit de sponsorfietstocht komt bij de goede doelen terecht. Door de jaren heen hebben zij in de regio ruim 100.000 euro aan goede doelen besteed.

Cheques

Op vrijdag 1 september vertrekken de Fietsende Ondernemers om 8.30 uur vanaf hotel Golden Tulip aan de Driesveldlaan in Weert. De hoteldirectie heeft er een sympathieke traditie van gemaakt de renners voor vertrek een uitgebreid wielerontbijt aan te bieden. De aankomst op zaterdag 2 september vindt plaats rond 16.30 uur bij theatercafé De Huiskamer aan de Wilhelminasingel in Weert. Daar worden tijdens een feestelijke welkomstreceptie tussen 17 en 18 uur de cheques aan de diverse doelen uitgereikt.

Goede doelen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage van de Fietsende Ondernemers, kunnen hun sponsorverzoek e-mailen aan [email protected]