Boenderen door de nacht

Op 9 en 10 maart 2018 wordt alweer de 21e Horneland Rally verreden. De Horneland Rally is een rally voor oldtimers. Snelheid is niet de doorslaggevende factor, maar regelmatigheid.

20 uur aaneengesloten rijden de deelnemers via de Michelinkaart de route, de gemiddelde snelheid komt de 50 km/u nooit te boven. Het systeem dat gereden wordt is “punt tot punt” vrije route, er staan ongeveer 300 punten op de kaart die allemaal aangedaan moeten worden. Ook dienen de deelnemers tijd controles aan te doen, ongeveer 40 op de hele rally. Soms staan de tijdcontroles slechts 4 a 5 minuten uit elkaar, scherp kaartlezen en doorrijden is het motto.

Start in Sint Truiden, finish in Weert

De route start in Sint Truiden in België en de nacht zal gereden worden in Frankrijk, om dan vroeg in de morgen weer via België richting Nederland te rijden. Traditie getrouw is Weert (Nederland) de start en finishplaats, echter voor de 2018 uitgave heeft de organisatie gekozen voor het mooie Sint Truiden als startplaats.

Sint Truiden is een zustergemeente van Weert, dus de link met Weert is er. Vrijdag 9 maart vanaf 14.00 uur zullen de deelnemers beginnen aan dit serieuze oldtimer evenement, 20 uur later, omstreeks 10.00 uur komen de deelnemers aan bij de finish in Weert

De Horneland Rally staat bekend als een van de zwaarste historische rally’s in de Benelux voor zowel mens als machine. Goed kaartlezen en strak rijden zijn de ingrediënten. De Horneland Rally is niet voor watjes!

Inschrijving

De inschrijving gaat woensdag 27 september om 20.00 uur open. Via onze website www.hornelandrally.nl kun je inschrijven. Het inschrijfgeld is vastgesteld op € 495,- per equipe. Hierin zitten alle bescheiden die je nodig heeft om de rally te rijden, alsook alle maaltijden.

Indien je meer informatie over de Horneland Rally wil hebben dan verwijst de organisatie je graag naar hun website www.hornelandrally.nl. Je kan hier de deelnemerslijst zien evenals een globaal tijdschema. Omdat de rally-route geheim is staan er, buiten de start en finish plaats geen gegevens bij. Op de dag van de rally, 9 maart, zal er ’s morgens een lijst met plaatsen en tijden worden gepubliceerd op de homepage waardoor je de rally goed kan volgen mocht je willen gaan kijken.