Protest tegen sluiting De Hoort

Cranendonck Regio Uitgelicht 8 reacties 2 min. leestijd

Budel-Dorplein – (Foto’s/video) Tientallen wandelaars kwamen zondagmiddag naar De Hoort in Budel-Dorplein om te protesteren tegen te aangekondigde sluiting van de zandafgraving.

Naar aanleiding van de recente verdrinking van een zwemmer heeft grondeigenaar Nyrstar, in overleg met gemeente en politie, besloten om geen personen meer toe te laten op het terrein Hoortplas. Ook wandelaars worden vanaf het moment dat alle voorzieningen zijn getroffen niet meer toegelaten op het terrein.

Nyrstar gaat rondom het gebied verbodsborden op grond van artikel 461 van het Wetboek van strafrecht plaatsen. Hierop is aangegeven dat het terrein niet betreden mag worden. Aanvullend worden borden geplaatst met de mededeling “Gevaarlijk zwemwater”. Vanaf morgen, 7 augustus, start Nyrstar met de reparatie van het hekwerk rondom de plas en op ontbrekende plaatsen wordt een nieuw stuk geplaatst. Hierdoor wordt het gebied volledig afgesloten.

Dagelijks wordt de zandafgraving door tientallen wandelaars met hun honden bezocht. Ze ervaren De Hoort als een paradijs voor mens en dier. Als signaal naar Nyrstar werd al eerder een petitie opgestart met de intentie om het gebied toegankelijk te houden voor wandelaars. De petitie is inmiddels ruim 1100 keer ondertekend. De bijeenkomst van vandaag moest dat signaal bekrachtigen.

Bekijk een sfeerimpressie van de bijeenkomst. Wil je de petitie zien? Klik dan hier: https://www.petities24.com/signatures/hou_de_hoort_open_als_losloopgebied_voor_honden/.

Video via Youtube

https://youtu.be/a0qT1pgKUjI

[nggallery id=’5365′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties