Budel-Dorplein – (Foto’s/video) Tientallen wandelaars kwamen zondagmiddag naar De Hoort in Budel-Dorplein om te protesteren tegen te aangekondigde sluiting van de zandafgraving.

Naar aanleiding van de recente verdrinking van een zwemmer heeft grondeigenaar Nyrstar, in overleg met gemeente en politie, besloten om geen personen meer toe te laten op het terrein Hoortplas. Ook wandelaars worden vanaf het moment dat alle voorzieningen zijn getroffen niet meer toegelaten op het terrein.

Nyrstar gaat rondom het gebied verbodsborden op grond van artikel 461 van het Wetboek van strafrecht plaatsen. Hierop is aangegeven dat het terrein niet betreden mag worden. Aanvullend worden borden geplaatst met de mededeling “Gevaarlijk zwemwater”. Vanaf morgen, 7 augustus, start Nyrstar met de reparatie van het hekwerk rondom de plas en op ontbrekende plaatsen wordt een nieuw stuk geplaatst. Hierdoor wordt het gebied volledig afgesloten.

Dagelijks wordt de zandafgraving door tientallen wandelaars met hun honden bezocht. Ze ervaren De Hoort als een paradijs voor mens en dier. Als signaal naar Nyrstar werd al eerder een petitie opgestart met de intentie om het gebied toegankelijk te houden voor wandelaars. De petitie is inmiddels ruim 1100 keer ondertekend. De bijeenkomst van vandaag moest dat signaal bekrachtigen.

Bekijk een sfeerimpressie van de bijeenkomst. Wil je de petitie zien? Klik dan hier: https://www.petities24.com/signatures/hou_de_hoort_open_als_losloopgebied_voor_honden/.

Video via Youtube

https://youtu.be/a0qT1pgKUjI

8 REACTIES

 1. Als het niet om een wandelgebied voor iedereen, dus ook “de gewone man” ging maar om het behoud van bijvoorbeeld hun jachthaven dan zouden de grote jongens wel vinden dat ze verantwoordelijkheid moesten nemen.

 2. Als je niet meer wordt toegelaten op het terrein , en alles hermetisch wordt afgesloten. Waarom ga je dan nog borden plaatsen “gevaarlijk zwemwater”.

 3. Waarom protesteren, oude hekken zijn al open gebroken. Het wordt al jaren gedoogd dus ben blij voor het gebruik van de afgelopen jaren.

 4. En ook ; ..geen personen meer toe te laten.. volgende zin ; ..ook wandelaars worden niet meer toegelaten..
  Conclusie : wandelaars zijn geen personen.

 5. Diep triest is het dat dit prachtige, heerlijke gebied afgesloten is!

  Natuurlijk wil Nyrstar niet aansprakelijk gesteld worden bij ongelukken, maar in plaats van deze botte, eenzijdige maatregel zouden ze er ook voor kunnen zorgen dat dit gebied wél op een veilige manier behouden blijft voor wandelaars en hondeneigenaren. Maar nee, ben je gek, da’s veel te veel moeite (en waarschijnlijk te duur). Overigens: dat die man onwel werd, had niks met onveiligheid of de situatie op het terrein te maken. Maar dat even terzijde.

  Je kunt met je hond in Weert en omgeving al nergens terecht om te zwemmen. Mijn hoop was gevestigd op het nieuwe Blauwe Meertje in Weert. Maar nee hoor, ook daar mag het niet. En verder kun je in Weert of Budel nérgens terecht met je hond. Het wordt tijd dat de gemeente(s) Cranendonck en/of Weert dáár eens wat aan gaat doen!!

  Een heel boos hondenbaasje.

Comments are closed.