Schot in de zaak bij New York Pizza

In juli 2016 werd bekend dat fastfoodketen New York Pizza een vestiging wilde openen aan het Bassin in Weert. Daarna bleef het ruim een jaar stil.

Er is inmiddels een franchisenemer gevonden en de keten is gestart met de personeelswerving. Ook in het pand zijn afgelopen week de eerste wandjes geplaatst en daarmee lijkt er schot in de zaak te zitten. De franchisenemer heeft ook vestigingen in Heerlen en in Maastricht. De vestiging in Weert wordt zijn derde zaak en de vierde vestiging van New York Pizza in Limburg. De keten heeft voornamelijk in de randstad veel vestigingen.

Bassin

Met de komst van New York Pizza is het horeca-gedeelte van het Bassin weer bijna volledig ingevuld. Jarenlang stonden er meerdere panden leeg, maar dat is nu bijna verleden tijd. Alleen voor het voormalige Beatrix is nog geen nieuwe huurder gevonden. De reeds gevestigde namen Café de Brug en ’t Anker mochten de afgelopen jaren nieuwe buren verwelkomen. Zo verschenen recentelijk Café de Man, Ristorante Pasticcio en restaurants Denver en Barco in het straatbeeld van het Bassin.