VW Aircooled Event viert lustrum

Plaats een reactie

Budel – Met de oprichting van de Stichting Beautiful Budel begin 2013 was het eerst VW luchtgekoeld evenement in september een feit. Sinds dit eerste evenement met de naam The VW Aircooled Festival stond Budel (weer) op de kaart bij de liefhebbers van de luchtgekoelde Volkswagens. Met een groeiende internationale belangstelling waren de recensies lovend over de organisatie en de zeer gemoedelijke sfeer.

8, 9, & 10 september

Nog heel even en de bekende toegangspoort met de VW-letters zal weer verrijzen op de weilanden bij de Geuzendijk in Budel. En misschien nog wel bekender: de blikvanger van het evenement, de Keverspin, goed voor vele unieke foto-momenten! Dit jaar wordt het evenement gehouden in het weekend van 8, 9, & 10 september.

Kleine naamswijziging

Na de zonovergoten vierde editie afgelopen jaar, zijn we met meer vrijwilligers en nieuwe ideeën begonnen aan de voorbereidingen van ons eerste lustrum. Waarbij we moesten starten met een kleine naamswijziging. Want om vergunning technische reden is de naam van Festival omgedoopt in Event. Of wel The VW Aircooled Event. Voor de bezoeker is er geen verandering: het blijft een VW breed evenement in september met een hoog festivalkarakter. Een gezellig overzichtelijk evenement, waar alles kan en niets moet. Maar waar zeker niet alles mag. Want ook dit evenement moet voor iedereen leuk blijven!

Invulling evenement

De vaste onderdelen kom je op het komende evenement zeker weer tegen. Naast de Keverspin die de toegang tot de (familie) camping markeert, zie je ook weer de VW-letters boven de toegangspoort, die men heeft voorzien van een nieuw jasje. Op het veld mogen de bezoekers hun luchtgekoelde wagens parkeren… rijen dik staan ze daar te stralen, type bij type. Een kleurrijk schouwspel, omlijst door het vertrouwde geronk van de luchtgekoelde bolides…

Er is een gezellig buitenplein, waar je de kinderactiviteiten kunt vinden, met daarnaast veel gezelligheid bij het buitenpodium en een aantal Foodtrucks . ’s Avonds is er een muziek in de feesttent en wellicht tref je een gitaar aan bij het gezellige kampvuur. Onder de spin kun je prachtige special effect foto’s nemen… en ze hebben nog een fotogenieke verrassing in petto. Op zaterdag is er een rondrit door de buurt waarbij de luchtgekoelde Volkswagens als een ronkend lint voorbij komen rijden. Bekijk de route via: http://iwdg.nl/2veOhkN.

Zondag kun je je vergapen aan de prachtige wagens die meedoen aan de Show and Shine… Natuurlijk kan je ook weer je inkopen doen op de (onderdelen)markt of je stuurmanskunsten laten zien in de Buggybak. Overdag is er ook voor de jonge bezoekers van alles te doen. Bij de kinderactiviteiten kunnen de kleintjes o.a. een gipskever verven, geschminkt worden, hun haren laten vlechten en natuurlijk is er een luchtkussen. Ook willen we de (oudere) jeugd uitnodigen om ons te helpen het festivalterrein op te fleuren met vlaggetjes die het publiek mag versieren.

Dit jaar staan de Koffiekever en een aantal Foodtrucks bij de kinderactiviteiten, zodat er een klein horecaplein ontstaat. Er is een mogelijkheid om je op te geven voor de barbecue op de zaterdagavond. The Royal Hill Billy Club die vorig jaar zo succesvol speelde op het buitenpodium, komen ook dit jaar weer terug.

Entree en gratis toegankelijke feestavond

De entree van het festival zonder camping is 10 euro per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar is het gratis. Zin in een feestje? Dan is op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 20:00 de feesttent gratis te bezoeken.

Informatie

Stichting Beautiful Budel bestaat uit vrijwilligers uit Budel en ver daarbuiten, met jarenlange ervaring in het organiseren van het Kever evenement. Dat het evenement in Budel leeft en veel oplevert, mag blijken uit de medewerking van velen uit de regio. Niemand wil dit evenement missen. The VW Aircooled Event is op een weiland tussen de Schoordijk en Geuzendijk aan de rand van de gemeente Cranendonck in Budel. Het festivalterrein is vanaf de snelweg A2 (Eindhoven – Maastricht) goed te bereiken en door borden aangegeven.

Wil je de komende tijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan als volger aan via Facebook, Instagram en Twitter.
www.facebook.com/BeautifulBudel
www.twitter.com/BeautifulBudel
www.instagram.com/beautifulbudel

Mocht je meer willen weten, dan kan je ook voor vragen terecht op de website: www.BeautifulBudel.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie