Update 2 – (Foto’s) De stadsbrug blijft problemen geven. Ook vanochtend heeft de brug last van een storing.

Volgens de geautomatiseerde stem die uit de speakers klinkt is er sprake van een langdurige storing. De slagbomen blijven omlaag en het brugdek blijft omlaag. Een monteur is inmiddels ter plaatse.

Het gemotoriseerd verkeer staat vast op de Eindhovenseweg en probeert, indien mogelijk, te keren. De fietsers en voetgangers mogen weer ‘limbodansen’.

De stadsbrug heeft sinds de vernieuwing van het Bassin de nodige kuren. Op 28 juli en 31 juli j.l. gingen de slagbomen ook al niet omhoog.

Update

De brug werkt weer naar behoren. De monteurs zijn vertrokken.

Update 8-8-2017

Ook vanochtend heeft de Stadsbrug voor enige hinder gezorgd. Wederom kampte de stadsbrug met een storing waarbij de slagbomen omlaag bleven.

28 REACTIES

 1. En toch: er zal een dag komen dat we kunnen zeggen dat er in Weert een werk is uitgevoerd dat direct het predicaat GOED opgeplakt krijgt.

 2. Geloof maar niet dat de storingen ophouden…ze worden alleen maar erger.
  Reden: te veel slagbomen, en een toenemende onbalans in de brug zelf en zijn 4 contra gewichten.
  Verder wordt het ook een grote ergernis, dat veel fietser en scooters tegen het verkeer in rijden en de banen voor autogebruik en voetgangersverkeer gebruiken…en het rode verkeerslicht negeren…!!!

 3. Ik stoor me niet aan de fietsers. De slagbomen gaan eerst voor de helft open, aan de linkerkant van de weg. Als de slagbomen aan de “goede” kant open gaan zijn de fietsers al weg.

 4. De reconstructie van dit kruispunt is wat mij betreft goed aangepakt. Complimenten voor zowel de mensen aan de tekentafel en als voor de mensen die het hebben aangelegd. Top!

 5. koppel eens een aanhanger achter de wagen (of neem een bus of neem een vrachtwagen) en draai dan eens vanaf de brug links af. Prachtig zoals die Z-knik daar is neergelegd.

 6. Probleem blijft dat veel fietsers denken dat verkeerslichten alleen voor anderen gelden en richting aangeven al helemaal geen belang heeft. Vooral op dat kruispunt krijg je dan gevaarlijke situaties omdat fietsers onverwacht voor auto’s langs gaan kruisen.

 7. Buiten die knik die ik al eerder aanhaalde gaat het best, in acht genomen het vaste punt in de situatie (brug). En dan is het inderdaad een kwestie van het (op)volgen van de tekens en verkeerslichten door iedereen. En voor dat laatste heb je te maken met mensen.

 8. Leg jij het maar uit waar die gewichten zijn en hoe deze werken, want de schoolbanken zijn te klein geworden voor mij.
  Wat ik wel weet is het verschil tussen hefbrug en een ophaalbrug.

 9. Als je al eens komend vanaf de brug linksaf de kasteelsingel op bent gereden en je hebt die knik niet gezien dan wordt het gevaarlijk voor je medeweggebruikers want dan moet je toch echt met je ogen dicht hebben gereden.

 10. Dat is alweer de zoveelste aanname, de reden waarom ik het nog niet gezien heb, is simpelweg omdat ik daar nog niet gereden heb.

 11. Laat ik het zo zeggen, vraag het eens aan een liftmonteur. Mocht je het echt niet snappen, je weet hoe je op internet moet komen want je komt ook op WdG, dus zoek het even op. Ik zie niet in waarom ik jou hier zou moeten gaan bijscholen.

 12. Kijk eerst eens in het woordenboek na wat een aanname is. Ik ben begonnen met “als je….” dus niet met de stelling dat je dat gedaan zou hebben.

 13. Waarmee JIJ maar weer aangeeft je gelijk te willen krijgen en niet krijgt.
  De doorstroming op de de bassin is sterk verbeterd zonder jou hulp.
  Ps je hebt er een vriendje bij

 14. Het wordt hoog tijd dat de verantwoordelijke voor dit amateuristisch gedoe publiekelijk aan de tand wordt gevoeld. En anders maar weer onze trouwe brugwachters terug. Ik denk dat de Gemeente veel te slap of in het geheel niet ageert richting landelijke overheid want dit is onacceptabel.

 15. Waarom zou ik gelijk moeten krijgen? Ik geef een mening over een onderwerp en iedereen mag daar van mij gerust een andere mening over hebben. Overigens proficiat. Dit is de eerste keer dat ik van jou iets zie staan wat op een mening over een onderwerp lijkt in plaats van alleen maar reageren op een persoon.

Comments are closed.