Duitse voertuigen aangereden op A2

Maarheeze – (Foto’s) De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 12.00 uur gealarmeerd in verband met twee verkeersongevallen op de snelweg A2 bij Maarheeze. In beide gevallen waren Duitse voertuigen aangereden door voertuigen uit Nederland.

In de rijrichting van Weert naar Eindhoven had nabij tankstation De Groote Bleek een kop-staartbotsing plaatsgevonden waarbij een personenauto tegen een Duitse bestelbus was gereden. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Enkele minuten na het eerste ongeval vond 300 meter verderop opnieuw een kop-staartbotsing plaats. Daar botste een bestelbus achterop een Duitse personenauto. De personenauto die van achteren werd aangereden botste door de klap op een andere Duitse personenauto. Een persoon had pijnklachten en uit voorzorg kwam een ambulance ter plaatse.

Terwijl de ambulancemedewerkers een medische controle uitvoerde werden alle auto’s van de weg gehaald en naar de parkeerplaats van de Groote Bleek gebracht. Daar vond de administratieve afwikkeling plaats.

Ten gevolge van het ongeval moest een rijstrook worden afgesloten en hierdoor ontstond er een file van 6 kilometer. De weg is inmiddels weer helemaal vrij gegeven.