Cultureel Lint groot succes

(Foto’s) Na een jaar te hebben overgeslagen, was zondag het Cultureel Lint terug in Weert. En hoe! Ook dit jaar kan de organisatie spreken van een zeer geslaagde editie.

Samen sterk

In 2015 vond het Cultureel Lint voor het laatst plaats in Weert en in 2016 kon het programma door gebrek aan financiële middelen niet plaatsvinden. In samenspraak met de Gemeente en Provincie is er gekeken naar wat er nodig is om het evenement doorgang te laten vinden. Ook een aantal ondernemers hebben de organisatie een warm hart toegedragen met het beschikbaar stellen van middelen en diensten.

Vanuit de provincie Limburg was gedeputeerde Ger Koopmans de gehele middag aanwezig. Hij deelde het enthousiasme van wethouder (van cultuur) Geert Gabriels en samen gaven ze te kennen dat dit grote succes mede te danken is door de inzet van een velen vrijwilligers die belangeloos al hun tijd beschikbaar stellen om tot dit mooie eindresultaat te komen.

Gevarieerd programma

De bezoekers genoten zichtbaar van alle activiteiten die er opgesteld stonden op de verschillende pleinen. Het soort activiteiten was zeer divers: van muzikale optredens tot straatartiesten, van knutselen en circusacts tot optredens van verschillende dansgroepen. Er was voor iedere smaak van cultuur wel iets waarmee de bezoekers vermaakt werden. Ook kon men informatie inwinnen van culturele instellingen die in de Van Berlostraat werden gepresenteerd.

Bekijk een sfeerimpressie van Theo Van de Winkel.