SWAC MTB toertocht Budel

Budel – Op zondag 1 oktober 2017 wordt voor de 16e maal de MTB tocht gereden, georganiseerd door de Stichting Wieler Activiteiten Cranendonck (SWAC). Er zijn 3 mooie routes uitgezet van respectievelijk 32 km, 42 km en een van 53 km.

De 32 km voor de wat minder geoefende fietsers. De 42 km en 53 km, als uitdaging voor de goed getrainde liefhebber van het mountainbiken, met alles wat zo’n rit boeiend, interessant maar ook pittig maakt! Kom, test je conditie en geniet ondertussen van de prachtige natuur van Cranendonck, Hamont en Heeze-Leende.

Na afloop van de ATB-tocht kan er gezellig nagekeuveld worden in de kantine van SV-Budel onder het genot van een of meer drankjes.

Een korte beschrijving van de SWAC-mountainbiketocht

Na de start bij de kantine van de voetbalclub SV Budel, op het sportpark van Budel, gaat de route via de Berg, langs “den Draad”, richting de Achelse Kluis en langs het Klein Kraanven. Daarna wordt het Leenderbos doorkruist met zijn prachtige vennen en verrassende en uitdagende bospaden. Ter hoogte van de Valkenswaaardseweg in Leende is een rustpost voorzien waar alle deelnemers even kunnen bijtanken en op adem komen voor het tweede gedeelte van de tocht.

De deelnemers aan de 32 en 42 km gaan richting manege “de Molenberg” in Leende en via het Leenderbos, Gastelse Heide langs de Schaapskooi, via de Grote Heide, Buulderbergseheide richting Budel

De 53 km route steekt bij “Jagershorst” de Valkenswaardseweg over en gaat door Valkenhorst naar de andere kant van de A2 langs het Witven, Diepe Meerven, Droge Meerven. Via de “Grote Kuil” en de ‘Leender Bult” sluit deze route bij de manege weer aan bij de 42 km-route naar de kantine van SV Budel op het sportpark in Budel.

Start en finish: kantine SV Budel op het sportpark te Budel (Poelderstraat 4a).
Inschrijfgeld: € 5,- (t/m 16 jaar gratis)
Starten: vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur.
Er is voldoende parkeermogelijkheid, een fietsenstalling, kleedgelegenheid met douches en afspuitmogelijkheid.

Voor meer info: www.SWAC.nl