Prikkelarme kermis in Weert?

Peiling – Binnenkort is het weer kermis in Weert en dat betekent dat de binnenstad weer wordt omgetoverd tot een groot pretpark. Veel mensen genieten dan van de harde geluiden, snelheid en felle lichten.

Het licht, geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelt de zintuigen van de kermisbezoekers, maar voor sommigen is dat zelfs te veel. Het kan dan gaan om mensen met autisme, ADHD, epilepsie of hooggevoeligheid. In veel steden en dorpen wordt daarom een ‘prikkelarme kermis’ georganiseerd. Na bijvoorbeeld Tilburg en Nederweert gaan ook in Weert geluiden op om hier een prikkelarme kermis te organiseren.

De SP in Weert heeft gepleit voor een prikkelarme kermis in Weert. Net als tijdens andere kermissen in het land wil de SP graag dat er volgend jaar voor deze mensen ook een moment komt om naar de kermis te kunnen gaan. Tijdens een prikkelarme kermis wordt gedurende één of twee uren de harde muziek en flitsende lampen uitgezet.

Wethouder Gabriels heeft volgens de SP al positief gereageerd op hun voorstel. “Hij gaat met het kermisteam in gesprek. Hij stelde zelf voor om de prikkelarme kermis op een rustig moment te organiseren of op één van de zeven kermispleinen. Maar uiteraard zal er ook overlegd moeten worden met de kermisexploitanten”, aldus de SP. Dit jaar zal er nog geen prikkelarme kermis zijn in Weert, maar wie weet volgend jaar wel.

Wat vind jij?
Could not load the poll.

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen? Klik hier: http://iwdg.nl/2jnnEJQ