Fakkelestafette: Lof voor Ger Barents

(Foto’s) Vandaag trok de Fakkelestafette door de regio Cranendonck en Weert. De Fakkelestafette begon in Weert en ging via twee routes door de regio waarbij ook Cranendonck, Leudal en Weert werden aangedaan. In Budel werd ambassadeur van de estafette, Ger Barents, in het zonnetje gezet.

Al 65 jaar houdt de Fakkelestafette de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder aan de slachtoffers in Weert en omgeving in ere. Met een brandende fakkel wordt het bevrijdingsvuur symbolisch doorgegeven aan volgende generaties. Vroeger renden de atleten van AV Weert met een brandende fakkel de route die de bevrijders door België richting Weert hebben afgelegd. Tegenwoordig blijven de atleten in de regio en doen daar meerdere oorlogsmonumenten aan.

Lof voor Ger Barents

Ger Barents is al 65 jaar betrokken bij de Fakkelestafette. Dat was wethouder Kuppens van Cranendonck ook niet ontgaan. Tijdens de herdenking bij de Herdenkingskapel aan de Willem de Zwijgerstraat sprak de wethouder lovende woorden over Ger voor zijn jarenlange betrokkenheid. Er volgde dan ook een luid applaus voor Ger.

Bij de herdenking in Budel spraken jongeren over het oorlogsverleden. Ook het Sint-Jorisgilde van Budel was aanwezig bij de herdenking. Na de ceremonie liepen de fakkeldragers verder richting Budel-Dorplein waarna in Weert de traditionele afsluiting plaatsvond bij de Rumolduskapel.

Bekijk een sfeerimpressie van de ceremonie in Budel.