Fietsroute oorlogsmonumenten

(Foto’s) Stichting Fakkelestafette Weert e.o. organiseerde zaterdag een reünie in de SooS. Tijdens deze reünie werd het boekje met een fietsroute langs oorlogsmonumenten gepresenteerd. De fietsroute is 40 kilometer lang.

Eenieder die de de afgelopen 65 jaar op welke wijze dan ook betrokken is geweest bij de Fakkelestafette kreeg tijdens deze avond nog een keer de gelegenheid n op een gezellige wijze bij elkaar te komen en leuke herinneringen op te halen.

Laatste Fakkelestafette

In 2017 organiseerde de Stichting Fakkelestafette Weert e.o. voor de 65e keer de Fakkelestafette ter gelegenheid van de herdenking en viering van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Helaas heeft het bestuur van de stichting daarna, in goed overleg met alle betrokkenen en na rijp beraad, moeten besluiten te stoppen met de organisatie van dit jaarlijks terugkerend evenement.

Niet vergeten

De bevrijding van Weert, strijders en oorlogsslachtoffers mogen niet vergeten worden. Vrijheid is een belangrijk goed. Om dit te verwezenlijken heeft de Stichting Fakkelestafette een boekje uitgebracht met daarin een fietsroute langs de oorlogsmonumenten in de regio. Het eerste exemplaar werd zaterdagavond overhandigd aan Wethouder Gabriels. Nadat het eerste exemplaar was overhandigd aan de wethouder kregen ook de andere aanwezigen het boekje in bezit.

Het idee is echter ook om jaarlijks op één dag extra activiteiten te organiseren langs deze fietsroute, bijvoorbeeld door het aanbieden van sprekers bij de diverse monumenten onderweg.